Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Uppdrag: höja medarbetarnas miljökompetens

Publicerad: 19 januari 2010, 08:19

Temas nya miljöchef ska få företagets alla arkitekter, landskapsarkitekter och projektledare att fatta miljömässigt sunda beslut varje dag.


Som nytillsatt miljöchef på Temagruppen, i dagligt tal Tema, ska Stina Stenquist intensifiera miljöarbetet. Företaget är redan ISO-certifierat och miljöhänsyn präglar en del av företagets projekt. Stina Stenquists mål är att miljöhänsynen i framtiden ska genomsyra alla projekt på företaget.
– Vi vill göra våra projekt ännu bättre ur miljöhänseende. Nu har vissa projekt ett ambitiöst miljötänkande, men i framtiden ska det gälla samtliga projekt. För att Tema verkligen ska kunna göra skillnad, måste miljöhänsynen ständigt ingå som en naturlig del i de val som varje medarbetare gör i sitt dagliga arbete. Vi ska alltid ge våra kunder möjligheten att fatta miljövänliga beslut – oavsett om det gäller energiförbrukning, transporter, materialval, luftföroreningar, miljöpåverkan i biotoper eller något annat, säger Stina Stenquist.

Stina Stenquist startade sin tjänst den 1 januari i år. Hon är både biolog och landskapsarkitekt och har arbetat med miljöfrågor under lång tid. Som miljöchef kommer hon att arbeta med Temas alla tre affärsområden – arkitekter, landskapsarkitekter och projektledare. En stor del av uppdraget kommer att bli att höja medarbetarnaas kompetens. På Tema hoppas man att deras nya miljöchef ska hjälpa företaget att utveckla sin roll som rådgivare genom plan- och byggprocessen hos kunderna.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.