Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Vem är Sveriges bästa hållbarhetschef 2020 – nominera din kandidat

Publicerad: 1 oktober 2020, 13:24

Louise König och Anna Denell är två som tidigare år vunnit priset Sveriges bästa hållbarhetschef. Men vem ska få priset i år?

Nu är det dags att nominera Sveriges bästa hållbarhetschef 2020. Nominera dina favoritkandidater, eller varför inte dig själv. Senast den 12 oktober vill vi ha dina nomineringar.


Det är hög tid att nominera kandidater till priset Sveriges bästa hållbarhetschef 2020. Missa inte chansen att lyfta fram de föredömliga hållbarhetschefer som du känner till, eller kanske dig själv.

För sjätte gången är det dags att utse årets bästa hållbarhetschef. Prisets syfte är att identifiera och lyfta fram de bästa hållbarhetscheferna i näringslivet, för att inspirera, motivera samt stärka hållbarhetschefens viktiga roll.

NOMINERA HÄR!
OBS! Nomineringen stänger den 10 oktober.

Priset delas ut av Aktuell Hållbarhet, som med hjälp av en jury utvärderar de nominerade kandidaterna utifrån följande övergripande kriterier:

Åstadkommen affärsnytta

Hur personen har bidragit till hållbar affärsutveckling på ett såväl strategiskt som operativt sätt. Det kan exempelvis handla om att utveckla nya hållbara affärsmodeller genom att skapa nya sätt att sälja produkter och tjänster.

Åstadkommen hållbarhetsnytta

Vilken övergripande effekt och betydelse har arbetet haft ur ett hållbarhetsperspektiv? Har insatserna kanske till och med drivit delar eller till och med hela marknaden i mer hållbar riktning?

Ledarskap

En förutsättning för att åstadkomma resultat är ledarskap, såväl internt som externt. Att driva omställning handlar mycket om att få med sig medarbetare, ledningsgrupp och styrelse samt externa intressenter som leverantörer och kunder.

Innovation och nytänkande

Den fjärde parametern fokuserar på personens innovationsförmåga och nytänkande. Hur unika är de åstadkomna lösningarna? Har andra aktörer, exempelvis kunder eller konkurrenter, inspirerats av initiativen?

Utöver äran kommer vinnaren att få en plats i Aktuell Hållbarhets nätverk för hållbarhetschefer.  Läs mer här!

Aktuell Hållbarhet, redaktionen

redaktion@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.