torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Wallenberg-veteranen slutar

Publicerad: 22 maj 2023, 11:55

Viveka Hirdman-Ryrberg.

Foto: Pressbild

Investors hållbarhets- och informationschef Viveka Hirdman-Ryrberg slutar, efter fem år på bolaget och mer än 30 år i Wallenberg-sfären.

Ämnen i artikeln:

CsrEkologisk hållbarhetHållbara städerIndustri

Emanuel Videla

emanuel.videla@bbm.bonnier.se


Enligt ett pressutskick så ska Viveka Hirdman-Ryrberg framöver ge sig in på”en ny karriär med fokus på styrelsearbete och på hur man kan integrera hållbarhet än mer i affärsmodeller”.

För Dagens industri utvecklar hon sitt resonemang och säger bland annat att det inte ligger någon konflikt bakom beslutet. Hirdman-Ryrberg har kombinerat sin kommunikationsroll med ansvar för hållbarhetsfrågorna, där hon menar att Investor synliggjort frågorna.

”Där har Investor under de senaste fem åren tydliggjort hur viktigt hållbarhet är för bolagens konkurrenskraft, med långsiktiga mål inte minst på klimatsidan”, säger hon till Dagens industri.

”Viveka har varit avgörande för att utforma och driva vår hållbarhetsstrategi liksom för att växla upp vårt kommunikationsarbete. Hon är verkligen en person som driver förändring och får saker uträttade och har varit en mycket uppskattad kollega. Även om jag beklagar hennes beslut, har jag stor respekt för det och önskar henne all lycka framåt”, kommenterar Investors vd och koncernchef Johan Forssell i ett pressutskick.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev