Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

WWF får ny chef för havs- och vattenfrågor

Publicerad: 18 april 2022, 04:55

Marcus Öhman

Foto: WWF

Marcus Öhman, doktor och docent i marin ekologi, har anställts som ny avdelningschef för havs- och vattenfrågor på WWF.


AHr

Aktuell Hållbarhet, redaktionen

redaktion@aktuellhallbarhet.se


Marcus Öhman kommer att leda WWFs avdelning Hav och Vatten som jobbar med svenska och globala vattenfrågor – allt från fiske i Östafrika och floddelfiner i Sydostasien till valar i Arktis och Östersjöns miljö. 

”Det känns jättekul att börja jobba med havs-och vattenfrågor. Havet, som täcker 71 procent av jordens yta, är avgörande för livet på jorden på så många sätt. Det gäller också sjöar, vattendrag och våtmarker. Jag har alltid haft en stark känsla för naturen och miljön med en vilja att skydda, bevara och långsiktigt förvalta. Två ord som är särskilt viktiga för mig är biologisk mångfald. Att få jobba med dessa frågor tillsammans med alla kompetenta kollegor är roligt, spännande och viktigt”, säger han i en kommentar.

Marcus Öhman kommer närmast från AquaBiota Water Research, där han var utvecklingschef.  Dessförinnan var han chef för Naturvårdsverkets viltförvaltning.

Under större delen av sin yrkeskarriär har havet varit hans fokus. Han har jobbat med marin forskning och utvecklingsarbete i Östafrika, Sydasien och Karibien.

Han har också forskat i Sverige och Australien och länge arbetat med fiskeri-, skogs och viltfrågor på Regeringskansliet. 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev