måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

WWF:s seniora projektledare ska hjälpa företag ta helhetsgrepp om biologisk mångfald

Publicerad: 16 maj 2022, 09:00

Margareta Lindhe Renström och Camilla Välimaa

Camilla Välimaa och Margareta Lindhe Renström har anställts som Seniora projektledare för Biologisk Mångfald & Företag på Världsnaturfonden WWF.


Bianca Sporrong

bianca.sporrong@bonniernews.se


Camilla Välima är en av WWF:s nya Seniora projektledare. Tillsammans med kollegan Margareta Lindhe Renström ska de vidareutveckla Världsnaturfonden WWF:s satsning för att driva på svenska företags arbete kring biologisk mångfald i sina värdekedjor.

Margareta Renström Lindhe har bakgrund som ekolog (biogeovetare) och har drygt 20 års erfarenhet av internationellt miljöarbete. Bland annat har hon varit med och drivit utvecklingen av hållbarhetsstandarder för skog, palmolja och soja, som båda inkluderar kriterier för biologisk mångfald.

Camilla Välimaa är utbildad agronom och har jobbat med näringslivet och hållbarhet i mer än 20 år. Hon har tidigare haft poster som hållbarhetschef och hållbarhetskonsult.

Du har ju tidigare arbetat som både hållbarhetschef och hållbarhetskonsult, vad kommer du in i med för specifik expertis?
– Jag och Margareta kompletterar varandra väldigt bra, vilket är väldigt roligt. Eftersom att jag har jobbat med hållbarhet i företag vet jag hur företag behöver lägga upp sitt arbete och vad det innebär att exempelvis karlägga saker. Medan Margareta har jobbat länge med projekt som är kopplade till den faktiska påverkan på marken, säger Camilla Välimaa. 

Ni ska ju hjälpa företag att ta ett helhetsgrepp om biologiskt mångfald. Vad skulle du säga är det som företag i första hand behöver hjälp med?
– Jag tror att det är att ta ett helhetsgrepp. Man kanske har jobbat med delar av frågan men behöver hjälp med vad man kan göra mer. 

Vad är det för typ av företag som kommer ta hjälp av er tror du?
Dels så är det företag som vi redan har jobbat med som H&M-gruppen till exempel. De branscher vi ser som är extra viktiga är livsmedel, skogsbruk, textil, energi och jordbruk. 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev