Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunrankning

Climojis ska göra det enklare att kommunicera om klimatförändringarna

Publicerad: 16 januari 2018, 10:26

Konstnärerna Marina Zurkow och Viniyata Pany har lanserat en uppsättning emojis som ska göra det möjligt att kommunicera runt klimat och miljöförstöring.


Ämnen i artikeln:

KlimatförändringarVäxthuseffekten

Ikonerna som fått namnet Climoji visar bland annat smältande isar, svältande isbjörnar, döda träd och förgiftade fiskar. Syftet med symbolerna är att påminna om klimatfrågan och miljöförstöringen.

Climoji lanserades som ett konstprojekt vid New York University men Marina Zurkow och Viniyata Pany hoppas nu kunna sprida symbolerna till fler människor. Till tidningen the Verge säger Marina Zurkow att den globala uppvärmningen är en av de viktigaste frågorna för mänskligheten, och tycker att det är märkligt att emojis, en av de kommunikationsformer som människor använder mest, inte möjliggör för folk att kommunicera runt ämnet.

Till våren kommer hon och Viniyata Pany därför att kontakta Facebook för att se om de kan tänka sig att ta in symbolerna. Förhoppningen är också att Unicode Consortium, den Silicon Valley-baserade grupp som godkänner nya emojis, så småningom ska acceptera Climoji. Men för att det ska hända krävs att fler använder sig av de nya symbolerna. Climoji finns att ladda ner på Appstore eller på projektets hemsida.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.