Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunrankning

Därför blev kommunen av med sitt miljöcertifikat

Publicerad: 17 augusti 2011, 08:16

Sollefteå kommun vill driva skogsbruk på egen hand. Ett beslut som kostade dem miljöcertifieringen, rapporterar allehanda.se.


Ämnen i artikeln:

Fsc

De flesta kommuner lägger ut sin skogsförvaltning på entreprenad. Men inte Sollefteå. De har en egen förvaltning med kompetenta skogstjänstemän som sköter om den drygt 7000 hektar stora skogen.

Skogsbruket var tidigar
e certifierat enligt FSC och PEFC genom ett samarbete med Skogssällskapet. När Skogssällskapet i juni ville ta över det kommunala skogsbruket beslutade Sollefteå att bryta samarbetet och fortsätta på egen hand.

Men beslutet innebar att kommunen förlorade sina miljöcertifikat.
Kommunalrådet Elisabet Lassen (s) säger till Allehanda att de nu kommer att göra ett omtag och försöka få till en politisk styrning av skogen.

Enlig My Laurell på svenska FSC kan Sollefteå kommun söka sig till ett certifieringsföretag eller en annan organisation som erbjuder gruppcertifering för att få tillbaka sin miljöcertifiering. Det är inte kopplat enbart till Skogssällskapet.

Erik Klefbom

Ämnen i artikeln:

Fsc

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.