söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunrankning

Här är kommunen som överklagar alla strandskyddsbeslut

Publicerad: 14 mars 2011, 09:41

Stadsbyggnadsnämnden i skärgårdskommunen ger order till tjänstemännen att överklaga alla strandskyddsbeslut från länsstyrelsen. ”För att spara tid och få rättslig vägledning” säger nämndordföranden Peter Olevik Dunder.

Ämnen i artikeln:

Strandskydd

Trycket på att bygga i strandnära lägen i skärgårdskommunen Haninge söder om Stockholm är stort. Nu har kommunen tröttnat på att länsstyrelsen upphäver deras beslut om bygglovsdispenser som strider mot Miljöbalken.

Det senast upphävda beslutet handlade om en kombinerad bastu och förrådsbod på Dalarö. Stadsbyggnadsnämnden har därför gett order till sina tjänstemän att automatiskt överklaga alla länsstyrelsens beslut till Miljödomstolen, rapporterar Mitt i Haninge.

– Det har vi gjort för att tiden för
överklaganden inte ska hinna gå ut mellan våra sammanträden. Om vi sedan fullföljer överklaganden i ärendena återstår att se, säger nämndens ordförande Peter Olevik Dunder (Fp) till Mitt i Haninge.

Orsaken är enligt honom att kommunen vill få rättslig vägledning om hur den nya strandskyddslagen ska tolkas. Haninge håller just nu på att formulera riktlinjer för strandskyddet.

Länsstyrelsen i Stockhol
m kontrollerar varje år mellan 1200 och 1300 kommunala strandskyddsdispenser, endast en mindre del av dessa upphävs.

Erik Klefbom

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev