Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag06.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kommunrankning

Här är kommunen som överklagar alla strandskyddsbeslut

Publicerad: 14 Mars 2011, 09:41

Stadsbyggnadsnämnden i skärgårdskommunen ger order till tjänstemännen att överklaga alla strandskyddsbeslut från länsstyrelsen. ”För att spara tid och få rättslig vägledning” säger nämndordföranden Peter Olevik Dunder.


Ämnen i artikeln:

HaningeStrandskydd

Trycket på att bygga i strandnära lägen i skärgårdskommunen Haninge söder om Stockholm är stort. Nu har kommunen tröttnat på att länsstyrelsen upphäver deras beslut om bygglovsdispenser som strider mot Miljöbalken.

Det senast upphävda beslutet handlade om en kombinerad bastu och förrådsbod på Dalarö. Stadsbyggnadsnämnden har därför gett order till sina tjänstemän att automatiskt överklaga alla länsstyrelsens beslut till Miljödomstolen, rapporterar Mitt i Haninge.

– Det har vi gjort för att tiden för
överklaganden inte ska hinna gå ut mellan våra sammanträden. Om vi sedan fullföljer överklaganden i ärendena återstår att se, säger nämndens ordförande Peter Olevik Dunder (Fp) till Mitt i Haninge.

Orsaken är enligt honom att kommunen vill få rättslig vägledning om hur den nya strandskyddslagen ska tolkas. Haninge håller just nu på att formulera riktlinjer för strandskyddet.

Länsstyrelsen i Stockhol
m kontrollerar varje år mellan 1200 och 1300 kommunala strandskyddsdispenser, endast en mindre del av dessa upphävs.

Erik Klefbom

Ämnen i artikeln:

HaningeStrandskydd

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.