onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunrankning

Så ska Danderyd bli reko med cirkulär webbtjänst

Publicerad: 31 augusti 2016, 13:58

I dag lanserar Danderyd sajten Reko Danderyd, en interntjänst för återanvändning av kontorsutrustning. Förhoppningen är att kommunen ska bli bättre på att utnyttja de resurser som redan finns inom kommunen.

Ämnen i artikeln:

ÅteranvändningCirkulär EkonomiÅtervinning

– Tjänsten fungerar ungefär som en Blocket sida där alla som arbetar inom kommunen kan annonsera om de har utrustning de inte behöver, berättar Josefin Pucher, Avfallsplanerare på Danderyds kommun.

Den som sitter på en förvaltning och har ett skrivbord och en stol som man inte behöver får själv lägga ut en annons och den som behöver möblerna får se till att de blir hämtade.
– Målet är att vi inte ska göra så mycket inköp utan försöka utnyttja de resurser vi har i olika förråd, säger  Josefin Pucher.

Eftersom kommunens möbler egentligen ägs av skattebetalarna kan inga utomstående köpa eller sälja möbler på sajten. Trots det ligger det redan 170 annonser på sajten när den lanseras i morgon.
– Vi har haft en del sommarjobbare som jobbat med inventering så det kommer att ligga en del annonser på sajten från början, men sen hoppas vi att folk börjar lägga upp saker själva, säger  Josefin Pucher.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev