måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Årets mest lästa på Aktuell Hållbarhet

Publicerad: 30 december 2022, 08:12

Greta Thunberg, energi och den nya Ulf Kristersson-regeringen – några av ämnena för årets mest lästa texter 2022 hos Aktuell Hållbarhet. Foto: Illustration: Tom Fägrell, Getty Images, TT.

2022 går mot sitt slut och vi kliver in i 2023. Här är en återblick på det som ni läsare tyckte var mest intressant på vår webbsajt i år!


AHr

Aktuell Hållbarhet redaktionen

redaktion@aktuellhallbarhet.se


Här är de tio mest lästa texterna på Aktuell Hållbarhets webbplats i år (men rensat för debattexter). När du är färdig kanske du vill testa vad du minns av året i vårt quiz?

Foto: gjp311 / Getty images

Tre omstridda påståenden om energiomställningen – så säger experterna

Energifrågan är het i valdebatten. Samtidigt är frågorna komplexa. Aktuell Hållbarhet lät tre energiforskare kommentera tre omstridda påståenden som används flitigt.

33 under 33: Hållbarhetstalangerna som formar framtiden

Tillsammans med er läsare listar Aktuell Hållbarhet några av Sveriges mest spännande hållbarhetstalanger just nu – unga personer som vi är övertygade om att vi kommer att få se mer av i framtiden. I listan hittar du programmerare, politiker, samhällsplanerare och entreprenörer. Alla är 33 år eller yngre. 

Här är hållbarhetslagarna som börjar gälla i år

Flera nya lagar som rör hållbarhetsområdet träder i kraft vid årsskiftet. Dessutom väntar ny reglering från EU. 

De kan bli årets bästa hållbarhetschef

När året närmar sig sitt slut är det återigen dags att utse den hållbarhetschef som gjort störst avtryck under 2022. Här är de fyra finalisterna.

Foto: Getty Images

Här är nya miljölagarna som börjar gälla 1 juli

Halvårsskifte den 1 juli, och med det nya lagar som börja gälla. Här sammanställer vi lagändringarna inom hållbarhetsområdet.

Foto: TT

Kritiken mot Kristersson: ”I stil med att jorden skulle vara platt”

Flera energipåståenden i Ulf Kristerssons regeringsförklaring kritiseras nu för att inte vara korrekta. Samtidigt säger Vattenfall till Aktuell Hållbarhet att nedmonteringen av kärnreaktorer rullar på.

Foto: Tom Fägrell

Greta Thunberg blir hållbarhetsmäktigast 2022: ”Hon får världen att lyssna”

Greta Thunberg har vuxit upp. 19 år gammal är hon i dag en ung kvinna med miljontals människor bakom sig och nu tar hon ställning i allt fler frågor. För 13:e året har nu Aktuell Hållbarhets jury utsett Sveriges 101 hållbarhetsmäktigaste personer. 

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Vattenfall: Trådlös elbilsladdning slår igenom om ett par år

Just nu testas trådlös laddning av eltaxibilar i Göteborg. Enligt Vattenfall dröjer det ett par år innan vi kan förvänta oss att tekniken rullas ut brett i samhället.

Landshövding Beatrice Ask, civilminister Ida Karkiainen, energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar och Energimyndighetens generaldirektör Robert Andrén. Foto: Pontus Lundahl/TT

Svenska myndigheter ska energieffektivisera inför vintern

För att dämpa elpriserna i vinter ska regeringen besluta om energibesparingar hos alla statliga myndigheter.

Foto: danieldefotograaf/Getty Images

Regeringen pressas om stort kinesiskt ägande i svensk vindkraft

Ett statligt kinesiskt bolag är den enskilt största ägaren av svensk vindkraft. Samtidigt som Danmark vänder ryggen åt kinesiska aktörer i en stor vindkraftssatsning pressas nu den svenska regeringen på svar om eventuella åtgärder. 

 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev