måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hållbarhet högst upp på agendan – nu öppnar Aktuell Hållbarhet sajten

Publicerad: 21 maj 2021, 07:45

Foto: Gabriel Liljevall

Idag lanserar Aktuell Hållbarhet inloggat läge på vår sajt och gör det möjligt för alla att ta del av våra digitala låsta artiklar fram till och med 1 juni. Läs mer här.


MS


Få fri tillgång till alla Aktuell Hållbarhets digitala artiklar fram till 1 juni. 

Aktuell Hållbarhet öppnar upp all sin digitala journalistik fram till 1 juni. Vi gör detta för att ge fler möjligheten att uppdatera sig och förstå hållbarhetsfrågornas komplexitet samt hur utmaningarna kan och bör hanteras på ett professionellt sätt.

Vi ser att hållbarhetsfrågorna under pandemin klättrat högt upp på agendan i många organisationer och nu är mer affärskritisk och angelägen än någonsin. Just nu pågår ett flertal skeenden som gör att allt fler behöver hantera och förstå hållbarhetsutmaningarna.

För att nå klimat- och hållbarhetsmål sjösätter politiker i både EU och Sverige nya regleringar och styrmedel.

En våg av regleringar sköljer nu över finanssektorn som ska bli en bli en katalysator för omställning bland annat genom införande av EU:s taxonomi.

EU-kommissionen har nyligen lämnat ett förslag om skärpta krav på företagens hållbarhetsredovisning som i praktiken kommer likställa hållbarhet med finansiell rapportering om förslaget antas och implementeras i sin nuvarande form..

När storbolagens krav skärpts kommer det också innebära att deras leverantörer kommer att få nya krav.

I kölvattnet av klimatfrågor kommer utmaningar som biologisk mångfald och social hållbarhet, där inte minst mänskliga rättigheter, leverantörskrav samt mångfald och inkludering måste hanteras både strategiskt och praktiskt.

Aktuell Hållbarhet har de senaste åren haft en fin utveckling och tillväxt både vad gäller antalet prenumeranter och läsare.  Allt fler har fått upp ögonen för vår initierade och nyttoorienterade journalistik.

Vår mission är att förse hållbarhetsproffs och beslutsfattare med det senaste och mest relevanta och angelägna inom miljö- och hållbarhetsområdet. På sajten kan du nu läsa alla digitala artiklar.

Vi hoppas att du som inte är prenumerant i dag passar på att läsa och fördjupa dig inom miljö- och hållbarhetsfrågorna. Förhoppningsvis tycker du att vår journalistik är så relevant och nyttig att du så småningom vill teckna en premium-prenumeration.

Få fri tillgång till Aktuell Hållbarhets alla digitala artiklar fram till 1 juni. 

Hör gärna av dig med synpunkter!

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev