måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Så skriver du en debattartikel – det här gäller

Publicerad: 12 oktober 2022, 12:04

Tänk på det här när du skriver en debattartikel. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Vill du skriva en debattartikel i Aktuell Hållbarhet? Det här är vad som gäller.


AHr

Aktuell Hållbarhet redaktionen

redaktion@aktuellhallbarhet.se


Debattartiklar utgör opinionsmaterial. Därmed är redaktionen inte avsändare för texterna. I stället är det undertecknarna själva som ansvarar för de åsikter och fakta som redovisas i debattartiklarna.

Debattredaktionen gör en nyhetsvärdering och rimlighetsbedömning av inkomna debattartiklar. Vi strävar efter en intresseväckande, transparent och konstruktiv debatt. Vi uppmanar därför alla skribenter att bifoga relevanta källhänvisningar som underbygger påståenden i debattartiklar. Vi uppmanar också alla undertecknare av debattartiklar att öppet redovisa alla sina roller som är relevanta för den aktuella texten. 

Debattredaktionen prioriterar alltid konstruktiva förslag, riktade till en eller flera tydliga mottagare. Aktuell Hållbarhet riktar sig i första hand till personer verksamma inom klimat, miljö och hållbarhet på företag, myndigheter, kommuner, organisationer, lärosäten och i beslutande församlingar.

Aktuell Hållbarhet publicerar endast exklusiva debattartiklar, vilket betyder att texterna inte ska ha varit införda någon annan stans tidigare, och inte heller ska publiceras någon annan stans senare. Detta innefattar även pressmeddelanden. Debattartiklar är alltid öppna och det går bra att länka till dem.

Redaktionen förbehåller sig rätten att textredigera debattartiklar för ökad läsbarhet, sätta rubrik och ingress samt att sammanfatta skribenternas titlar. Debattartiklar kan komma att publiceras i kortad form i det tryckta magasinet Aktuell Hållbarhet.

När du skickar in ett debattinlägg tänk på att:

1. Bekräfta att debattartikeln är exklusiv för Aktuell Hållbarhet.

2. Bifoga bilder på skribenterna, som vi får använda på webben och i den tryckta tidningen.

3. Skriv inte för långt. I det tryckta magasinet Aktuell Hållbarhet har debattartiklar en textlängd på maximalt 2300 eller 3550 tecken, inklusive blanksteg.

Vill du vara med och debattera? Mejla direkt till debattredaktionen på: debatt@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev