Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Social hållbarhet

200 hyrbilar till vårdpersonal genom nytt samarbete

Publicerad: 2 april 2020, 09:04

Nybildade nätverket We Fight Covid bidrar nu tillsammans med Hertz, OKQ8, Sixt och Volvo Car Mobility med 200 bilar till vårdpersonal. Initiativet ska bidra till att vårdpersonal utan tillgång till bil på ett säkert och snabbt sätt ska kunna ta sig till och från sin arbetsplats utan att riskera exponering av Covid-19 i kollektivtrafiken.


I coroantider tas okonventionella initiativ, nya konstellationer formas för att klara svåra utmaningar. Ett sådant är gruppen We Fight Covid som består av bland annat techentreprenörer, PR- och eventkonsulter som bestämt sig för att försöka vara med och bidra med vad de kan. 

En första insats är ett avtal där Hertz, OKQ8, Sixt och Volvo Car Mobility genom varumärket M ställer sina lediga bilar till vårdpersonals förfogande i hela landet. Vid resor med hyrbilarna behöver användarna inte betala hyra eller trängselskatt. Bilarna kommer att vara tillgängliga för vårdpersonal under en månads tid till en början, från och med första april, med målet att skala upp.

Initiativet ska bidra till att vårdpersonal utan tillgång till bil på ett säkert och snabbt sätt ska kunna ta sig till och från sin arbetsplats utan att riskera exponering av Covid-19 i kollektivtrafiken. 

Den snabbt sammansatta gruppen We Fight Covid arbetar nu vidare för att hitta fler företag som vill vara med och bidra och öka sina sociala hållbarhetsinsatser.

– Vi arbetar just nu efter fyra olika spår. Det ena som redan är i gång är att stötta sjukvårdspersonal och deras resor till arbetsplatsen. En annan stor sak är bidra till att lösa sjukvårdspersonalens behov personlig skyddsutrustning. Vi ska också ta initiativ för att korordinera volontärers insatser och slutligen vill vi hitta samarbetspartners som vill vara med och öka tillgång på screening och testning, säger André Frisk, kommunikationsansvarig på We Fight Covid, till Aktuell Hållbarhet. 

We Fight Covid jobbar så här långt helt utan ersättning. 

– Vi är inne detta av lite olika anledningar. Vissa jobbar vidare med sina ordinarie jobb andra av oss fokusera helt på detta. Men syftet är att alla initiativ och insamlade medel går direkt till att lösa den den här krisen. 

 

 

 

Björn Anderberg

bjorn.anderberg@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News