Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Social hållbarhet

Ett plan kommer lastat med en miljon munskydd

Publicerad: 20 maj 2020, 09:59

We Fight Covid har sytt ihop en leverans till Sverige med en miljon munskydd från Kina. Gruppen arbetar med flera projekt där företag kan öka sina sociala hållbarhetsinsatser.


We Fight Covid med techentreprenörer, PR- och eventkonsulter som Aktuell Hållbarhet tidigare uppmärksammat har i dagarna lyckats facilitera en order åt vårdkoncernen Attendo bestående av en miljon munskydd.

Gruppen som inom We Fight Covid bland annat fokuserar på införskaffning av skyddsmaterial har en blandad bakgrund som entreprenörer och inköpare, och många har tidigare erfarenhet från eller relationer till Kina. En mix som satte dem i position att snabbt ordna leverantörskontakter, kvalitetssäkring samt direkttransport till Sverige. 

”Det här är den första större ordern vi möjliggjort från Kina, ett tydligt tecken på att vi har lärt oss navigera i ett extremt komplicerat system. Vi hoppas att vi kan fortsätta hjälpa den svenska vården att få den utrustning man behöver” säger Chu Zhu på We Fight Covid, i en kommentar. 

En tidigare insats från We  FightCovid var ett avtal där Hertz, OKQ8, Sixt och Volvo Car Mobility genom varumärket M ställde sina lediga bilar till vårdpersonals förfogande i hela landet. 

We Fight Covid arbetar nu vidare för att hitta fler företag som vill vara med och bidra och öka sina sociala hållbarhetsinsatser. 

– Bland annat driver vi nu en donationskampanj för att få medel så att vi kan fortsätta att stötta vården med olika insatser under pandemin, säger en kommunikationsansvarig på We Fight Covid till Aktuell Hållbarhet. 

 

Björn Anderberg

bjorn.anderberg@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News