måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Social hållbarhet

Malmö kräver social hållbarhet i ny markanvisningspolicy

Publicerad: 15 oktober 2020, 09:22

Foto: Mostphotos

Byggbolag med höga ambitioner inom miljöfrågor och sociala hållbarhet ska prioriteras när Malmö stad fördelar mark.

Ämnen i artikeln:

Social hållbarhet

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se


Miljöfrågor och social hållbarhet ska spela en avgörande roll när Malmö stad fördelar mark till byggherrar. Det har kommunstyrelsen beslutat i samband med stadens nya markanvisningspolicy.

Den nya policyn innebär bland annat att kommunen ska prioritera projekt med höga ambitioner inom miljö- och klimatområdet såväl som byggherrar som arbetar med sociala åtaganden. Det kan till exempel handla om arbetsmarknadsåtgärder eller trygghetsskapande åtgärder.

”Den reviderade markanvisningspolicyn ser till att höga klimatmål går hand i hand med en ökad byggtakt i Malmö. Samtidigt ger den kommunen de verktyg som behövs för att motverka och sänka kostnaderna för hemlösheten”, säger Simon Chrisander (L), stadsbyggnads- och miljökommunalråd, i en kommentar.

Den nya policyn ska leda till att mark fördelas till såväl större som mindre byggherrar. På det sättet ökar möjligheterna till blandade och mer levande miljöer för Malmöbor med olika förutsättningar och intressen. Enligt den nya markanvisningspolicyn ska även 10 procent av nyproducerade hyreslägenheter upplåtas till kommunen för uthyrning i andra hand inom ramen för kommunens bostadssociala verksamhet.

 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev