söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Social hållbarhet

Nytt stöd: Så vill myndigheten stötta byggare att skapa mer inkluderande samhällen

Publicerad: 22 december 2022, 08:49

Upphandlingsmyndigheten stöttar byggare att skapa inkluderande samhällen.

Foto: Håkon Mosvold Larsen

Stöd för att underlätta för upphandlade organisationer som arbetar med universell utformning genom bygg- och inköpsprocessen har tagits fram. Så här kommer det gå till.

Ämnen i artikeln:

Byggbranschen

CH


Upphandlingar och avtal har visat sig vara avgörande i byggprocessen. Om man inte räknar med tillgänglighet, och universell utformning från början, så kan det leda till onödiga och dyra misstag i planerings- och byggfasen, menar Upphandlingsmyndigheten. Nu har de tagit fram ett nytt stöd till aktörer som sysslar med byggande.

”Den svenska upphandlingslagstiftningen är tydlig. Vid upphandlingar över tröskelvärdet har den upphandlande organisationen en skyldighet att utforma den tekniska specifikationen med tanke på alla användare”, säger Ellionor Triay Strömvall, hållbarhetsspecialist Upphandlingsmyndigheten, i en kommentar.

Stödet har nu publicerats och sker inom ramarna för Upphandlingsmyndighetens uppdrag om utvecklat stöd för kvalitetsfrågor. Syftet är att stödja social hänsyn vid upphandling i bygg- och anläggningssektorn.

Läs mer här: Universell utformning och tillgänglighet i byggd miljö 

 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev