Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Social hållbarhet

Sexköp missas ofta i resepolicyn

Publicerad: 15 februari 2021, 10:32

Sexköp på resor finns ofta reglerat i stora företags policy, men inte i just recepolicyn. Det kan vara ett problem enligt Nätverket Schyst Resande.

Foto: Wikimedia commons

Skrivningar om sexköp, arbetsvillkor och alkoholkonsumtion finns ofta inte med i stora företags recepolicys enligt en ny undersökning. Men klimatfrågan har få missat att ha med.


Svenska storföretag med internationell verksamhet tar ofta hänsyn till klimatpåverkan i sin resepolicy, men många missar att inkludera sociala krav såsom rimliga arbetsvillkor, alkoholrestriktioner och förbud mot sexköp. Det konstaterar

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.