Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Social hållbarhet

Tele2 bidrar till skydd för människorättsförsvarare

Publicerad: 27 maj 2020, 09:24

Tele2 och Civil Rights Defenders ingår ett partnerskap där Tele2 bidrar till skydd för människorättsförsvarare över hela världen. I hotfulla akuta situationer larmas lokala kontakter i personens närhet och Civil Rights Defenders huvudkontor.


Tele2 och organisationen Civil Rights Defenders inleder ett samarbete där Tele2:s 450 mobila nätverk världen över bidrar till skyddet för hundratals människorättsförsvarare. I projektet får varje människorättsförsvarare säkerhetsträning och en säkerhetsenhet som kan aktiveras direkt i situationer där människorättsförsvararen möter ett omedelbart hot. Enheten sänder en larmsignal med GPS-position till lokala kontakter i personens närhet och till Civil Rights Defenders huvudkontor i Stockholm. Detta möjliggör därmed snabbt stöd på både lokal och global nivå.

”Det är omöjligt att uppnå förändring om du samtidigt lever med rädsla för vedergällningar. Natalia Project har gjort mig fri från den rädslan så att jag kan vara mitt folks röst, samtidigt som jag vet att någon vakar över mig”, säger Phyllis Omido, en kenyansk miljö- och människorättsförsvarare, i en kommentar. 

”Det känns jättebra att stötta Civil Rights Defenders och Natalia Project med pålitlig IoT-uppkoppling av hög kvalitet, för att säkerställa att alla enheter sömlöst ger säkerhet och trygghet till människorättsförsvarare i problematiska samhällen”, säger Anders Nilsson, vd på Tele2, i en kommentar. 

Civil Rights Defenders är en internationell människorättsorganisation som grundades i Sverige år 1982. Organisationen stöttar människorättsförsvarare som arbetar i några av världens mest repressiva regioner. 

Björn Anderberg

bjorn.anderberg@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News