Årets aprilskämt: Finans- och Miljödepartementet ska slås samman

Miljöaktuellts aprilskämt igår handlade om att regeringen bereder ett nytt förslag där finans- och miljödepartementet ska slås samman.

Här nedan kan du läsa Miljöaktuellts aprilskämt för år 2014. Nedanstående artikel är alltså ett rent påhitt och inte på något sätt sant..

Enligt en initierad källa förbereder nu Alliansregeringen att konkret förslag som går ut på att Finansdepartementet och Miljödepartementet att slås samman.
– Ett konkret förslag kommer att presenteras innan sommaren, säger en källa Miljöaktuellt pratat med.

Syftet ska primärt vara att höja den miljöpolitiska agendan öka förståelsen mellan ekologer och ekonomer och kunna utveckla och driva hållbar  utveckling på riktigt som tar hänsyn till de planetära gränserna och naturens begränsningar.
– Det verkar som att finansminister plötsligt läst och agera utifrån vad forskare på Stockholm Environment Institute och Stockholm Resilience Center skriver i sina rapporter. Det förslag som förbereds nu är väldigt ambitiöst och flyttar verkligen fram positionerna på miljö- och hållbarhetsområdet, säger källan.

Hen säger också att det är troligt att vi utifrån gemensamma analyser och samarbeten kommer att få se en rad nya styrmedel inom miljöområdet. Det är också möjligt att miljöminister- och finansministerposten kommer att bli densamma.