Avhoppad hållbarhetschef blir vd på Global Utmaning

Aktuell Hållbarhet kunde i våras berätta om Tove Ahlström som valde att lämna en tjänst som hållbarhetschef på nätapoteket Apotea efter meningsskiljaktigheter med ledningen kring företagets hållbarhetsarbete. Nu meddelar tankesmedjan Global Utmaning att Tove Ahlström tillträder tjänsten som tankesmedjans vd.

Global Utmaning berättar att de valt Tove Ahlström för hennes breda kunskap om läkemedel, miljöfrågor, klimatfrågan och social hållbarhet. Tove Ahlström har tidigare blivit utbildad av Al Gore och har rankats mycket högt som en ledande röst för klimat- och hållbarhetsfrågor både i Sverige och utomlands.
“Som styrelseordförande är jag mycket glad över att vi har lyckats rekrytera Tove som vd. Tove är en kraftfull genomdrivare och jag är övertygad om att hon med sitt stora engagemang, kunskap och breda nätverk inom näringslivet är väl lämpad att leda Global Utmaning i den föränderliga värld vi nu har att möta. Läget i världen är kritiskt och vi behöver mobilisera våra krafter för att hitta lösningar på våra största gemensamma utmaningar medans tid ännu finns”, säger Ingmar Rentzhog, styrelseordförande Global Utmaning, i en kommentar.

Global Utmaning har närmare hundra seniora rådgivare och verksamheten finansieras av institutioner, myndigheter samt genom partnersamarbeten med organisationer och näringsliv.