Fakta: Vem är Karolina Skog?

Hon intresserade sig tidigt för miljöfrågor och utbildade sig till humanekolog vid Lunds universitet.

  • Karolina Maria Skog föddes den 30 mars 1976 i Åhus, Skåne. Hon intresserade sig tidigt för miljöfrågor och utbildade sig till humanekolog vid Lunds universitet där hon tog en magisterexamen 2002.
  • 2001 engagerade sig Karolina Skog i Grön Ungdom i Lund och har sedan dess arbetat med partipolitik.
  • År 2002 tog Karolina Skog plats som ordförande för Miljöpartiet i Malmö. En position som hon höll till 2007. Under åren 2004 till 2007 var hon också språkrör för Gröna Studenter.
  • År 2010 tillträdde Karolina Skog som kommunalråd med ansvar för trafikfrågor för Malmö Stad. Vid valet 2014 bytte hon område och blev ordförande i stadsbyggnadsnämnden med ansvar för stadsbyggnad och service. Karolina Skog är också ledamot i beredningen för samhällsbyggnad i Sveriges kommuner och landsting.
  • Politiskt har Karolina Skog ansetts tillhöra en högerfalang av Miljöpartiet. Samtidigt har hon en lång erfarenhet att styra i samarbete med Socialdemokraterna. Som kommunalråd har Karolina Skog engagerat sig mycket åt att skapa praktiska förutsättningar för ökad cykel- och kollektivtrafik.
    Bland de senaste utspelen från Karolina Skog finns ett uttalande om att Miljöpartiet måste våga stå upp för att politiken innebär en reglerad invandring. Hon motsatte sig också nyligen en höjning av kommunalskatten i Malmö.