Från miljömupp till toppchef: nio personer som har gjort resan

Här är nio personer som blivit toppchefer efter att ha arbetat som miljö- och hållbarhetsfrågor.

Här är nedan är nio personer som gjort resan från "miljömupp" till toppchef.

Margot Wallström, miljökommissionär 1999-2004. 2010 utnämndes Wallström till FNs särskilda representant för att bevaka kvinnors utsatta situation i krig och andra konflikter.

Ingela Bendrot, tidigare miljöchef på Skanska och en av grundarna av föreningen Näringslivets Miljöchefer. Bendrot arbetar idag som statssekreterare hos infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd

Axel Wenblad, tidigare Generaldirektör för Fiskeriverket arbetade i flera år som miljöchef på Volvo och enhetschef på Naturvårdsverkets Forskningsavdelning.

Anna Sander, tidigare miljöchef på NCC som gått vidare till en tjänst som vd för IQ Samhällsbyggnad.

Lena Söderberg, tidigare vd för Krav tillträdde i januari 2014 tjänsten som generaldirektör för Sveriges geologiska undersökning, SGU.

Johan Trouvé på Västsvenska Handelskammaren, tidigare miljöchef på Schenker.

Katarina Pelin var Agenda 21-samordnaren som blev miljödirektör i Malmö stad för att därefter rekryteras som kommunchef till Båstad.

Alice Bah Kuhnke, generaldirektör på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor var tidigare generalsekreterare för Rättvisemärkt och hållbarhetschef på ÅF. Hon har också arbetat som verksamhetschef för Sektor 3, en tankesmedja för det civila samhället som hon också varit med och byggt upp.

Anna Lindh, var miljöminister från 1994 fram till hon blev utrikesminister 1998.

Läs även: Därför är hållbarhetsfolket toppchefsämnen