Generaldirektoren.se: Drivs av Janna Valik på Boverket

Janna Valik driver bloggen generaldirektoren.se och är sedan 2008 generaldirektör för Boverket, den nationella myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende.

Janna Valik. Foto: Morgan Karlsson/Boverket

Hon skriver i sin blogg: ”Att arbeta med Plan- och bygglagen som ett verktyg är en förmån – ser den som en lag för folket! Där ges vi som medborgare rätten att vara med och påverka och delta i viktiga beslut, både i det egna men även i det gemensamma livet.”

Hon har under många haft chefspositioner i offentlig förvaltning och arbetar med människan i fokus. På hennes blogg kan besökaren läsa om aktuella inlägg som handlar om Boverkets verksamhetsområden samt om aktuella politiska frågor.

Sedan skriver hon: ”Hemkommen från Almedalen står jag vid datorn på kontoret och försöker samla intryck från alla de möten och seminarier jag haft förmånen att delta i.  Det finns ett bestående intryck: boende och byggande har verkligen stått på agendan. Men även hållbarhetens tre dimensioner: den ekologiska, den ekonomiska och den sociala. Jag har deltagit i paneldebatter om bilar i planeringen, om hur vi ska öka byggande av bostäder, om innovationer, om social hållbarhet i infrastrukturen, om ekosystemtjänster…”