Hållbarhetsprofil blir ny generalsekreterare på Internationella Handelskammaren

Som andra kvinnan i Internationella Handelskammarens 100-åriga historia tillträder Susanna Zeko nu rollen som generalsekreterare.

Internationella Handelskammaren, ICC, är den enda näringslivsorganisationen som innehar observatörsstatus i FN:s generalförsamling, en roll organisationen fått mycket tack vare sitt långvariga arbete för ansvarsfulla affärer. Sedan en vecka är Susanna Zeko generalsekreterare för organisationen.
”Det är en stor ära och spännande utmaning att få leda ICC Sweden, i en så pass viktig tid som nu. När handelskrig, protektionism och ökad populism hotar de viktiga fördelar som globalisering och liberalisering av marknader för med sig världen över – så måste vi som tror på öppenhet agera” säger Susanna Zeko i en kommentar.

Susanna Zeko var nyligen med på Aktuell Hållbarhets lista över 33 spännande hållbarhetstalanger under 33 år. Under två år har hon arbetat som ansvarig för hållbara affärsstrategier för kommunikationsbyrån The New Division. Desförinnan arbetade hon under sex år som policyansvarig för ICC Sverige.

Internationella Handelskammaren arbetar för att främja global handel. Organisationen har varit verkssam sedan 1919 och står under beskydd av Kung Carl XVI Gustaf. I den nu hundraåriga organisationen finns representanter från näringslivets främsta företag.