Hon ska göra Berendsen bäst i klassen på hållbarhet

Textilserviceföretaget Berendsen rekryterar Lina K Wiles som ny hållbarhetschef. Målet är att göra Berendsen "bäst i klassen" på hållbarhet.

Lina K Wiles har en lång bakgrund som forskare, strategi och konsult inom miljö- och hållbarhetsområdet. I december tillträder hon tjänsten som hållbarhetschef på textilserviceföretaget Berendsen.
”Berendsen ska vara bäst i klassen vad gäller hållbarhet på sina marknader. Det handlar inte bara om att leverera en hållbar produkt utan också om att öka tydligheten mot marknaden. På så sätt kommer vi att bli en starkare partner och en ännu bättre leverantör till våra kunder. Hållbarhetsarbetet är också en viktigt del i att vara en attraktiv arbetsgivare och konkurrera om den bästa arbetskraften”, säger Lina K Wiles i en kommentar.

Lina K Wiles är utbildad naturvetare med en doktorsgrad i ekologi och ekotoxikologi från Lunds universitet. Hon har också arbetat sex år på Tetra Pak där hon bland annat hade ansvar för hållbarhetskommunikation på de nordiska marknaderna.