Istället för att återvinna – svenska företag slänger utrustning för miljarder

Varje år slänger svenska företag utrustning till ett värde av 3,2 miljarder kronor. Dessutom står utrustning värd över 32 miljarder oanvänt hos företagen.

I en ny undersökning har PS Auction tittat på hur svenska företag förhåller sig till sin utrustning, hur man tänker när man skaffar nytt och vad man gör med det gamla. Undersökningen visar att det genomsnittliga värdet av utrustning som kastas bort av stora och medelstora företag varje år uppgår till 96 000 kronor. Det genomsnittliga värdet på oanvänd utrustning hos företagen uppgår till 302 000 kronor.

Enligt PS Auction är den främsta  anledningen till att företagen struntar i att sälja utrustningen vidare att det upplevs vara för krångligt.
– Vår undersökning visar att det finns ett glapp mellan ord och handling hos företagen. Trots en god attityd till miljö och begagnatmarknaden kör många i samma hjulspår och slänger saker som de annars skulle få stora belopp för om de sålde utrustningen vidare, säger Per Henriksson, vd för PS Auction i en presskommentar.