Kanske sista chansen att påverka innan valet

Men Almedalsveckan handlar inte bara om opinionsbildning. Ett par dagar i Visby ger ett fantastisk tillfälle för uppdatering, fortbildning och erfarenhetsutbyte.

Almedalsveckan är invigd. Tusentals samhällsengagerade människor – politiker, experter, opinionsbildare, konsulter, aktivister, realister, optimister och pessimister – strömmar till Gotland och Visby i skrivande stund.

Partierna arbetar just nu med planer inför valet 2018 och det fortfarande är det möjligt att föra in nya idéer och tankar i de idépolitiska manifesten. Vill du påverka den politiska agendan så är det nu det fortfarande möjligt och på världens största demokratiska mötesplats är förutsättningarna utmärkta.

Men politikerveckan handlar inte bara om opinionsbildning. Ett par dagar i Visby ger ett fantastisk tillfälle för uppdatering, fortbildning och erfarenhetsutbyte. Jag anlände för några timmar sedan men har redan hunnit med spännande samtal om foodtech, ekomål och livsmedelssektorn omställning, utmaningarna med dagens och framtidens producentansvar, baskraftföretagens defensiva strategi och en rätt svajig diskussion om vad som är det hetaste hållbarhetsämnet under veckan. En sak är dock klar redan nu. Digitalisering, tech, data och hållbarhetsutmaningar i en härlig kombination kommer att stöpa om samhälle och näringsliv på ett sätt som är svårt att föreställa sig. Det är fascinerande att se både förnyande och reaktiva krafter verka i samma sammanhang.

Hållbarhet är hetast i Almedalen och på vår arena på Strandgatan 14 hittar du måndag till torsdag seminarier med både bredd och djup. Vi inleder måndag morgon kl 09.00 med ”Hemligheten bakom Sveriges miljöbästa seminarier” och avslutar på torsdag med Stora hållbarhetskvällen.

Om du är på plats – kom och träffa mig, mina kollegor och tusentals andra som passerar vår arena under veckan.