Affärsutvecklare inom hållbarhet, WSP

WSP söker Affärsutvecklare inom hållbarhet

 

Om rollen

Vi söker en driven affärsutvecklare inom hållbarhet som vill vara med och utveckla WSP Sveriges affärer inom hållbarhet.

Varje år genomför WSP Sverige cirka 20 000 uppdrag. Vi har redan idag högt ställda mål vad gäller att leverera hållbara lösningar i dessa uppdrag, och vi har bara börjat vår resa. Vill du vara med och driva utvecklingen av fler och vassare tjänster inom hållbarhet, som gör verklig skillnad för våra kunder och samhället i stort? Då är detta rollen för dig!

Rollen som affärsutvecklare inom hållbarhet på central nivå i WSP Sverige är ny, så du kommer att ha möjlighet att påverka inriktningen. Du arbetar nära och rapporterar till WSP Sveriges chef för hållbarhet och innovation.
 

Ansvarsområde och arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna är mycket varierande, med fokus på affärsutveckling. I ansvarsområdet ingår exempelvis:

 • Affärsutveckling inom hållbarhet, att identifiera nya affärsmöjligheter, utveckla dem och slussa dem vidare till våra affärsområden.
 • Omvärldsbevakning inom hållbarhet med relevans för WSPs befintliga och potentiella framtida affärer.
 • Samarbeta med och stötta affärsområdenas KHA-samordnare (kvalitets-, hållbarhets- och arbetsmiljösamordnare) med målsättningen att hållbarhet diskuteras och levereras i alla våra olika typer av uppdrag.
 • Samarbeta med supportfunktionen KHA för att säkerställa att hållbarhet är tydligt integrerat i uppdragsprocessen och tillämpas i våra olika typer av uppdrag.
 • Stötta WSPs kundansvariga och affärsområden vad gäller hållbarhet.
 • Utveckla och förvalta WSPs verktyg Hållbarhetsscanningen som tydliggör bidrag till FNs globala hållbarhetsmål.
 • Leda WSPs Hållbarhetsmentorsprogram, vilket är ett omvänt mentorsprogram där adepterna är seniora chefer och mentorerna hållbarhetsspecialister. Inom mentorsprogrammet genomför mentorsparen varsitt projekt som ofta syftar till affärsutveckling.
 • Hålla interna utbildningar och workshoppar om hållbarhet, inklusive exempelvis, men inte begränsat till, klimat och FNs globala mål.
 • Ta fram anbudsbilagor och andra uppdragsrelaterade dokument om hållbarhet.
 • Ta fram informationsmaterial och informera kollegor via intranätet.
 • Hålla föredrag på konferenser, om förorenad mark, klimatpåverkan från infrastrukturbyggandet, solenergi – eller något helt annat.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst två års erfarenhet av arbete med affärsutveckling, erfarenhet av projektledning och erfarenhet av arbete med hållbarhetsfrågor, exempelvis Agenda 2030 och klimatfrågor. Det är meriterande om du har arbetat med detta inom samhällsbyggnadssektorn eller industrin, och om du har arbetat i konsultverksamhet.

Du har förmodligen en masterexamen med inriktning mot hållbarhet, naturvetenskap eller teknik. Vidare är det ett krav att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Du är en utåtriktad person som arbetar lika bra i grupp som självständigt. Andra egenskaper som värdesätts är flexibilitet, engagemang och affärsmässighet.

Du tycker att det är kul att lära dig nya områden, och berätta om dem. Och du är bra på att snappa upp idéer och knyta kontakter.
 

Sista ansökningsdag

Urval sker löpande så skicka in din ansökan snarast, dock senast den 5 november 2019.

Följ oss gärna på WSP Sverige (LinkedIn), WSP Sverige (Facebook), eller @lifeatwspsverige (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2019-11-05 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: WSP Sveriges huvudkontor, Stockholm – Globen

Yrkeskategori: Affärsutvecklare inom hållbarhet

Sista ansökningsdatum: 2019-11-05

Information om tjänsten

Rekryterare WSP Sverige, Victoria Skropska,
072-452 94 99, victoria.skropska@wsp.com

Rekryterare WSP Sverige, Lisa Nordenström, 072-148 29 28, lisa.nordenstrom@wsp.com

Chef hållbarhet och innovation WSP Sverige, Maria Brogren,
076-1360910, maria.brogren@wsp.com

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

 

Om WSP

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.

WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 50 000 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 200. 

wsp.com