Energicoach för små och medelstora företag, Stockholms Stad

 

Arbeta som energicoach för små och medelstora företag i Stockholm

 
Om jobbet | Vem är du? | Vi erbjuder | Kontaktuppgifter för frågor

 
Miljöförvaltningen övervakar den inre och yttre miljön i Stockholm och arbetar för att alla i Stockholm ska leva i en frisk och hälsosam miljö. Miljöförvaltningen arbetar också med stadens energieffektiviserings- och klimatarbete och ansvarar för energi- och klimatrådgivningen i Stockholm.

Stockholms stad driver sedan 2017 i samverkan med fyra andra kommuner projektet ”Coacher för energi och klimat” som ska genomföra ett 3-årigt coachningsprogram för energieffektivisering riktat till små och medelstora företag. En av tjänsterna är placerad i Sundbybergs stad och två tjänster på Energi- och klimatenheten i Stockholms stad. På enheten är vi 20 personer med olika specialistkompetenser inom energieffektivisering och klimat.

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta som energicoach. Mer information om coacher för energi och klimat finns på energimyndighetens hemsida.
 

Vi erbjuder

Arbetet sker huvudsakligen på kontorstid. Förvaltningen tillämpar generösa flextidsramar med möjlighet att ta ut flexledighet. Vi månar om möjlighet till ett flexibelt arbetssätt för att kunna kombinera yrkes- och privatliv på ett bra sätt och erbjuder en timmes friskvård/vecka samt friskvårdsbidrag 2000 kr/år.
 

Arbetsbeskrivning

Som energicoach är dina huvuduppgifter att tillsammans med din kollega i Stockholm och coachen i Sundbyberg genomföra programmets fem faser. Faserna omfattar aktiviteter som målgruppsanalys, värvning av företag till programmen, göra besök på företag, hålla i seminarier och hålla kontinuerlig kontakt med företagen för att hjälpa dem att energieffektivisera samt sprida erfarenheter och resultat inom den egna och andra regioner. Du hjälper till med upphandlingar och möjliggör erfarenhetsutbyte företag emellan. Utöver detta ansvarar du även för rapportering kring programstatus och budget till Energimyndigheten. Eftersom båda coacherna kommer att verka i kommunerna Stockholm, Sundbyberg, Solna, Järfälla och Sollentuna innebär tjänsten en del resande.

Vid målgruppsanalys, kontakt med företag och värvning kommer du att ha ett nära samarbete med företagsenheterna i respektive kommun. Som hjälp finns även det regionala energi- och klimatrådgivningsnätverket (EKR), där alla kommuner i länet är aktiva. EKR-nätverket har lång erfarenhet av företagsrådgivning och andra aktiviteter på energi- och klimatområdet. Besök gärna den regionala energi- och klimatrådgivningens hemsida www.energiradgivningen.se.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
  • examen i t.ex. energi- och miljöteknik eller liknande, alternativt motsvarande yrkeserfarenhet med inriktning på energi.
  • goda projektledaregenskaper
  • erfarenhet som energirådgivare eller arbete med energifrågor i företag, industri, eller fastigheter
  • god kommunikationsförmåga med goda kunskaper i svenska, både skriftligt och muntligt
Meriterande med:
  • erfarenhet av beräkningar av lönsamhet och återbetalningstid för energieffektviseringsåtgärder
  • erfarenhet av att utföra energikartläggningar
  • erfarenhet av att kommunicera med företag
  • erfarenhet av att leda i projekt.

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vid följande kompetenser:

Vi söker dig som har ett stort intresse och engagemang för energieffektivisering och att leda projekt samt god förmåga att kommunicera med och entusiasmera andra människor! Du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter och processer. Du styrs av mål- och resultattänkande i prioritering, planering och agerade. En viktig del i rollen är att du är duktig på att skapa kontakt med människor och anpassar ditt sätt att kommunicera och förmedla budskap till mottagaren. Vidare har du god kunskap inom ditt område och underhåller kontinuerligt din specialistkunskap. Du är kreativ och kommer ofta med nya idéer till problemlösning inom området. Du trivs i en miljö där du har stor möjlighet att påverka arbetsmetoder och tillvägagångssätt.

 

Övrigt om tjänsten

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-02-22 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

Välkommen in med din ansökan senast 22 februari!

 

 

 

 


Arbeta som energicoach för små och medelstora företag i Stockholm! Sök jobbet som Energicoach för små och medelstora företag på Stockholms Stad via Aktuell Hållbarhet senast 22 februari!

Placering: Stockholm

Yrkeskategori: Energicoach för små och medelstora företag

Verksamhetsområde: Energi och klimat, en del av Miljöförvaltningen

Omfattning: Visstidsanställning längre än 6 månader, tidsbegränsad anställning t.o.m. 2019-12-31, heltid, dagtid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Jobb-id/referensnr: 2018/708

Sista ansökningsdatum: 2018-02-22

.

Information om tjänsten:
Arbeta som energicoach för små och medelstora företag i Stockholm! Sök jobbet som Energicoach för små och medelstora företag på Stockholms Stad via Aktuell Hållbarhet senast 22 februari!
HR-konsult
Anna de Verdier
08-508 11 726
 
Arbeta som energicoach för små och medelstora företag i Stockholm! Sök jobbet som Energicoach för små och medelstora företag på Stockholms Stad via Aktuell Hållbarhet senast 22 februari!
Enhetschef
Jonas Tolf
08-508 28 943
 

Fackliga representanter:
SACO
Weronica Rydoff
08-508 289 63

Arbeta som energicoach för små och medelstora företag i Stockholm! Sök jobbet som Energicoach för små och medelstora företag på Stockholms Stad via Aktuell Hållbarhet senast 22 februari!
Vision
Luis Lopez
08-508 279 29
 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.