Avdelningschef ny avfallsavdelning, Region Gotland

Region Gotland söker Avdelningschef ny avfallsavdelning

Om jobbet | Vem är du? | Om Region Gotland | Kontaktuppgifter för frågor
 
Som en del av Region Gotland förvaltar och utvecklar teknikförvaltningen infrastruktur med hög driftssäkerhet och inriktning mot ett hållbart samhälle inom områdena fastigheter, vatten/avlopp, gata/mark, kollektivtrafik, avfallshantering och hamnar. Våra cirka 300 medarbetare utför vårt uppdrag med medborgare och näringsliv i centrum.

Teknikförvaltningen ska utveckla avfallsverksamheten och söker nu

Avdelningschef till ny avfallsavdelning

Avfallsverksamheten utgör en mycket viktig del i en cirkulärekonomi och i Region Gotlands arbete mot ekologisk hållbarhet. Hela Gotland ska fortsätta utvecklas som ekokommun t ex genom att fullfölja omställningen till lokalproducerad förnyelsebar energi, minska negativa klimatavtryck samt värna om miljön. Teknikförvaltningen bildar i höst en ny avdelning för avfall- och återvinning där vi samlar kompetens med målsättning att bli en av Sveriges ledande aktörer inom området.
 

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag blir att leda arbetet med att göra avdelningen effektiv och rolig att arbeta inom. Du och dina medarbetare är viktiga i utvecklingen av vårt varumärke, vår myndighetsutövning och hur vi möter våra kunders behov. Som avdelningschef är du ansvarig för det kommunala renhållningsuppdraget och arbetar genom strategiska mål och visioner som är i samstämmighet med branschens utveckling. Du ansvarar fullt ut för ekonomin med en årsomsättning på ca 90 miljoner, ca 30 medarbetare och verksamhet som utförs av både interna och externa utförare. Insamling av slam, drift av återvinningscentraler och deponi finns i en egen enhet inom avdelningen.

Du ingår i teknikförvaltningens ledningsgrupp och vi räknar med att du bidrar med initiativkraft, inspiration och nya idéer som kan konkretiseras och användas i praktiken.
 

Kvalifikationer

För att klara uppdraget utgår vi från att du kan och trivs med att arbeta såväl strategiskt som operativt och att du har en relevant akademisk examen. Du har erfarenhet från miljö- och avfallsverksamhet samt från arbete i ledande befattningar. Du känner dig trygg i rollen som chef och har goda erfarenheter och vitsord från liknande befattningar. Du är en bra ledare som vet att ledarskap handlar om att generera resultat genom andra och att du kommer att bedömas utifrån dina medarbetares prestationer. Våra medarbetare behöver en kommunikativ och tydlig chef som tar vara på allas kunskap och erfarenhet för att nå framgång i verksamheten.

Önskvärt är att du har erfarenhet från arbete i politiskt styrd verksamhet och därmed vet vilka krav som ställs på oss som arbetar inom offentlig sektor. Självklart ser vi det som en merit om du har erfarenhet från arbete hos privata aktörer inom området.

Körkort och tillgång till egen personbil krävs.
 

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-09-30 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Gotland

Yrkeskategori: Avdelningschef

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Referens nr: A808870

Sista ansökningsdatum: 2018-09-30

 


 

 
Information om tjänsten
Förvaltningschef
Patric Ramberg
0498-26 93 61


 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6000 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 57000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!