Enhetschef Miljötillsyn, Länsstyrelsen Västra Götaland

 

Chef till Enheten för miljötillsyn Länsstyrelsen Västra Götaland

 
Om jobbet | Vem är du? | Vi erbjuder | Om Länsstyrelsen Västra Götaland | Kontaktuppgifter för frågor

 
Miljöskyddsenheten består för närvarande av cirka 70 medarbetare fördelade på fyra enheter. Vi söker nu en ny enhetschef till Enheten för miljötillsyn, då nuvarande enhetschef kommer att gå vidare till ett annat ledaruppdrag inom avdelningen. Enheten för miljötillsyn är vår för närvarande största enhet med drygt 20 medarbetare. Enheten är i en utvecklingsfas vilket innebär nyrekryteringar och eventuellt också nya arbetsuppgifter och arbetssätt.

 

Länsstyrelsen erbjuder dig

  • intressanta och utmanande arbetsuppgifter
  • arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta
  • möjlighet att lära nytt och utvecklas

 

Arbetsbeskrivning

Som enhetschef leder och utvecklar du verksamheten på enheten som till stor del består av tillsyn över verksamheter som tillståndsprövas av Miljöprövningsdelegationen eller Mark- och miljödomstolen. Även tillsyn enligt Seveso, tillsyn över gränsöverskridande avfallstransporter, tillsynsvägledning samt miljöövervakning ingår för närvarande i enhetens uppgifter.

Du kommer – förutom att vara beslutsfattare – vara bollplank i ärenden, ha det övergripande ansvaret för planeringen och prioriteringen av uppgifterna på enheten. I arbetet ingår ansvar för personal, budget, verksamhetsplanering och uppföljning. Du ska skapa förutsättningar för dina medarbetare att utvecklas och bidra till verksamhetens mål. Det gör du genom ett lyhört och utvecklande ledarskap med resultat och god arbetsmiljö i fokus.

Du förväntas bidra till tydliga arbetsprocesser och skapa engagemang och delaktighet för en effektiv verksamhet.

I rollen ingår också utöver interna kontakter samarbete med intressenter utanför myndigheten såsom privata aktörer, andra myndigheter och näringsliv.

Du ingår i Miljöskyddsavdelningens ledningsgrupp.

 

Kvalifikationer

Krav:
  • Du har examen från naturvetenskaplig/teknisk högskoleutbildning och goda kunskaper i miljöbalken.
  • Du har en gedigen erfarenhet från arbete med miljöfrågor från offentlig verksamhet eller näringsliv.
  • Du ser det som självklart att bidra till enhetens verksamhetsutveckling och har förmåga att sätta dig in i nya frågor utifrån ett helhetsperspektiv. Du har dokumenterad erfarenhet från tidigare ledaruppdrag.
  • Du är tydlig och uttrycker dig väl i både tal och skrift.

Som chef och ledare har du förmåga att skapa engagemang och delaktighet för att nå gemensamma mål Du är lyhörd och har lätt för att samarbeta. Du har en personlig mognad och trygghet samt gott omdöme. Du har en god förmåga att fatta beslut och kunna prioritera då det ofta finns många frågor som behöver hanteras samtidigt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Meriterande:

Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda förändrings- eller utvecklingsarbete mot ökad digitalisering och om du har erfarenhet av arbete inom sakområden som är aktuella på enheten.

 

Övrigt om tjänsten

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser. Möten och andra kontakter sker i stor utsträckning via Skype. Förtroendearbetstid kommer att tillämpas.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2017-11-27 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

Välkommen in med din ansökan senast 27 november!

 

 

 

 


Chef till Enheten för miljötillsyn Länsstyrelsen Västra Götaland ! Sök jobbet som Enhetschef Miljötillsyn på Länsstyrelsen Västra Götaland via Aktuell Hållbarhet senast 27 november!

Placering: Göteborg, Mariestad eller Vänersborg

Yrkeskategori: Enhetschef Miljötillsyn

Verksamhetsområde: Enheten för miljötillsyn

Omfattning: Tillsvidare, heltid, dagtid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Jobb-id/referensnr: 112-36578-2017-1

Sista ansökningsdatum: 2017-11-27

.

Information om tjänsten:
Chef till Enheten för miljötillsyn Länsstyrelsen Västra Götaland ! Sök jobbet som Enhetschef Miljötillsyn på Länsstyrelsen Västra Götaland via Aktuell Hållbarhet senast 27 november!
Chef Miljöskyddsavdelningen
Ulrika Samuelsson
0736-60 54 66
 
Chef till Enheten för miljötillsyn Länsstyrelsen Västra Götaland ! Sök jobbet som Enhetschef Miljötillsyn på Länsstyrelsen Västra Götaland via Aktuell Hållbarhet senast 27 november!
Enhetschef Miljötillsyn
Malin Årebäck
0736-60 50 74
 

Fackliga representanter:
SACO
Sten Wolme
010-224 54 39

ST
Annika Berggren
010-224 48 20

SEKO
Monica Danielsson
0770-457 900 (vx)
 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 

Om Länsstyrelsen Västra Götaland

Länsstyrelsen är en drivande kraft i arbetet för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och en rad andra aktörer för att bidra till denna hållbarhet utifrån ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv. Vårt fokus är länets 1,6 miljoner invånare och 49 kommuner.

På Länsstyrelsen arbetar vi efter vår värdegrund Framåtriktad förvaltning och lyhörd expertis. I vår expertroll är vi angelägna om att vårda våra relationer till individ och samhälle. Vi står för stabilitet och rättssäkerhet, samtidigt som vi bidrar till ständiga förbättringar och vill bli en mer öppen och nyskapande Länsstyrelse.