Chef till Viltanalysenheten, Naturvårdsverket

Naturvårdsverket söker Chef till Viltanalysenheten

Om jobbet | Vem är du? | Om Naturvårdsverket | Kontaktuppgifter för frågor
 
Naturvårdsverket söker dig som vill leda en grupp med hög kompetens så att kunskap och data om vilt och fjällsäkerhet skapar nytta som underlag för ny lagstiftning, en förbättrad viltförvaltning och fjällsäkerhet. Vi arbetar för att visa effekter på kort och lång sikt; i samhället, i politiken, hos olika organisationer och hos enskilda medborgare.

På Viltanalysenheten arbetar 18 personer med utveckling av hållbar förvaltning av vilt. I uppdraget ingår att ta fram data om vilt, instruktioner för rovdjursinventeringar samt att fastställa inventeringsresultat. I enhetens uppdrag ingår utlysning och finansiering av forskning via Viltvårdsfonden och forskningskommunikation. I uppdraget ingår även samordning av Fjällsäkerhetsrådet och Nationella Snöskoterrådet, analysera data och publicera lavinprognoser samt vara huvudman för svenska lavinutbildningar. Enheten samverkar nationellt och internationellt i både vilt- och fjällsäkerhetsfrågor.
 

Dina arbetsuppgifter

Du arbetar med att leda, utveckla och följa upp arbetet på enheten. I uppdraget ingår att skapa förutsättningar för samverkan samt att kommunicera och företräda enheten, både internt och externt. Du ansvarar övergripande för metoder, resultat och för Naturvårdsverkets långsiktiga kunskapsförsörjning samt för ekonomi och avtal med samarbetspartners och uppdragstagare.

Du ingår i avdelningens ledningsgrupp där du bidrar till helheten på avdelning och på Naturvårdsverket.

Du säkerställer att enheten har den kompetens som krävs för att lösa uppdraget och har förmåga att skapa tydlighet och riktning i arbetet. Du bidrar med att utveckla medarbetarnas engagemang och ser till att de har rätt förutsättningar för att utföra sitt arbete. Du medverkar till gott arbetsklimat, delaktighet och samverkan med medarbetare och personalföreträdare.
 

Din kompetens

Vi söker dig som har högskoleutbildning i biologi, eller annan relevant högskoleutbildning kombinerad med biologikunskap förvärvad på annat sätt. Du har dokumenterad ledarerfarenhet och har genomgått en eller flera ledarutvecklingsinsatser. Du har minst två års erfarenhet av arbete i statlig förvaltningsmyndighet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av forsknings- och utvecklingsverksamhet, EU-frågor eller konkret samverkan med många parter. Det är en fördel om du har erfarenhet av viltfrågor och friluftslivets förutsättningar i fjällen, och det är meriterande med övergripande kunskap i frågorna.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper där vi ser att du har god kommunikativ förmåga och har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Du är samarbetsinriktad och främjar medarbetares yrkesmässiga och personliga utveckling. Du ger teamet en tydlig riktningskänsla och skapar engagemang och delaktighet. Du får saker att hända och tar ansvar för resultatet. Du har också ett metodiskt och systematiskt tillvägagångssätt och har förmåga att göra tydliga prioriteringar.
 

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med chefsförordnande som är tidsbegränsat till tre år med möjlighet till förlängning. Du har medarbetare i både Stockholm och Östersund men vi ser helst att du vill vara placerad i Östersund. Du behöver vara beredd på att resa i tjänsten, både inom Sverige och ibland utomlands även om vi försöker använda digital mötesteknik. Tillträde snarast enligt överenskommelse.
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-11-18 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Östersund Stockholm

Yrkeskategori: Chef till Viltanalysenheten

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Referens nr: NV-07355-18

Sista ansökningsdatum: 2018-11-18
 


 
 
Information om tjänsten
Chef för Miljöanalysavdelningen
Anna Otmalm
010-698 10 00 (vx)

Fackliga representanter
ST
Ulrika Domellöf-Mattsson
010-698 10 00

SACO
David Schönberg Alm
010-698 10 00
 


 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.