Dagvattenstrateg, Sundbyberg Stad

Sundbyberg Stad söker Dagvattenstrateg

Om jobbet | Vem är du? | Om Sundbyberg Stad | Kontaktuppgifter för frågor
 
Du har öga för detaljer och kan se helheten. Precis som vi.

Sundbyberg utvecklas och står inför flera utmaningar där hållbart stadsbyggande är i fokus. Stadsbyggnadsavdelningen på stadsledningskontoret ansvarar för översiktsplanering, stadsutvecklingsprojekt, detaljplanering och strategisk planering. Vi vill nu ta ett samlat grepp om stadens dagvattenhantering, med fokus på de utmaningar som stadens olika stadsutvecklingsprojekt medför. För detta inrättar vi en ny tjänst som dagvattenstrateg.

Som dagvattenstrateg driver du den strategiska planeringen av stadens dagvattenhantering och arbetar för att miljökvalitetsnormer (MKN) i våra recipienter ska uppnås. En del av ditt arbete kommer bestå i att ta fram och utveckla stadens övergripande dagvattenstrategi, rutiner och vägledningar. Samtidigt kommer du vara engagerad i stadens olika detaljplane- och stadsutvecklingsprojekt. Du deltar i stadens översiktliga planering och kan med det få uppdrag att sammanställa remisser. Du kommer att samverka med stadens va-bolag (Sundbyberg Avfall och Vatten AB, Savab), andra kommuner i regionen, och även ha kontakt med myndigheter i dagvattenfrågor.

 

Arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ansvarar du för en granskning och kvalitetssäkring som tillgodoser både platsens specifika förutsättningar samt förhållandet till det övergripande dagvattensystemet. Staden ska främja EU:s ramdirektiv, såväl som MKN för vatten. Våra stadsbyggnadsprojekt innebär ett lagarbete där du kommer ha en viktig roll. Du ansvarar för att ditt arbete bedrivs i god samverkan med övriga tjänstepersoner, politiker, exploatörer, konsulter och allmänhet.
 

Kvalifikationer

Vi vill att du har erfarenhet av att ta fram dagvattenutredningar och att driva projekt. I dessa ställer vi ställer långsiktiga krav för att tillgodose en växande stad. I det arbetet vill vi att du har erfarenhet av att på ett kreativt sätt sammanväga olika eller motstående intressen och har förmågan att kunna lyfta blicken för att hitta nya lösningar. Du har en högskoleutbildning med naturvetenskaplig eller teknisk inriktning. Närliggande kunskaper som t.ex. limnologi, miljökonsekvensbedömningar, klimatanpassning, ekologi, va-planering eller god kännedom inom fysisk planering är meriterande.

Som person är du driven, självgående och lyhörd. Du behöver ha god förmåga att på ett pedagogiskt sätt i tal och skrift lyfta fram stadens krav.
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-09-02 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Sundbyberg

Yrkeskategori: Dagvattenstrateg

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 2018-09-02

 

 
Information om tjänsten
Planchef
John Reinbrand
08-706 6755
john.reinbrand@sundbyberg.se

Fackliga representanter
Nås via kommunens växel
08-706 80 00


 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.