Enheten för miljöprövning söker ny chef, Länsstyrelsen Västra Götalands Län

Länsstyrelsen Västra Götalands Län söker ny chef till enheten för miljöprövning

Om jobbet | Vem är du? | Om Länsstyrelsen Västra Götalands Län | Kontaktuppgifter för frågor
 
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?
 

Arbetsuppgifter

Miljöskyddsavdelningen består för närvarande av cirka 80 medarbetare fördelade på fyra enheter. Vi söker nu en ny enhetschef till Enheten för miljöprövning, då nuvarande enhetschef kommer att gå vidare till ett annat spännande miljöuppdrag. Enheten för miljöprövning har i dag 12 medarbetare i Göteborg, Vänersborg och Mariestad. Nyrekryteringar kan bli aktuella.

Som enhetschef leder och utvecklar du verksamheten på enheten som till största delen består av prövning av miljöfarlig verksamhet enligt miljöbalken. Det förekommer också yttranden till Mark- och miljödomstol, förhandlingar vid domstol samt överklagade ärenden. Inom enheten bereder vi ärenden till Miljöprövningsdelegationen som fattar beslut. Miljöprövningsdelegationen är en självständig del av länsstyrelsen som består av ordförande och miljösakkunniga. Som enhetschef ser vi gärna att du på sikt får en roll i Miljöprövningsdelegationen till viss del av din arbetstid.

Du kommer vara beslutsfattare och bollplank i vissa ärenden samt ha det övergripande ansvaret för planeringen och prioriteringen av uppgifterna på enheten. I arbetet ingår ansvar för personal, budget, verksamhetsplanering och uppföljning. Du ska skapa förutsättningar för dina medarbetare att utvecklas och bidra till verksamhetens mål. Det gör du genom ett lyhört och utvecklande ledarskap med resultat och god arbetsmiljö i fokus.

Du förväntas bidra till tydliga arbetsprocesser och skapa engagemang och delaktighet för en effektiv verksamhet.

I rollen ingår också utöver interna kontakter samarbete med intressenter utanför myndigheten såsom privata aktörer, andra myndigheter och näringsliv.

Som en del av Miljöskyddsavdelningens ledningsgrupp är du med och driver det gemensamma utvecklingsarbetet på avdelningen.

Placeringsort: Göteborg, Mariestad eller Vänersborg

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser. Möten och andra kontakter sker i stor utsträckning via Skype.
 

Kvalifikationer

Krav

  • Du har examen från naturvetenskaplig/teknisk högskoleutbildning och goda kunskaper i miljöbalken.
  • Du har en gedigen erfarenhet från arbete med miljöfrågor från offentlig verksamhet eller näringsliv.
  • Du ser det som självklart att bidra till avdelningens och enhetens verksamhetsutveckling och har förmåga att sätta dig in i nya frågor utifrån ett helhetsperspektiv.
  • Du har dokumenterad erfarenhet från tidigare ledaruppdrag.
  • Du är tydlig och uttrycker dig väl i både tal och skrift.

 
Som chef och ledare har du förmåga att skapa engagemang och delaktighet för att nå gemensamma mål Du är lyhörd och har lätt för att samarbeta. Du har en personlig mognad, gott omdöme och är trygg i dig själv. Då det ofta finns många frågor som behöver hanteras samtidigt ser vi gärna att du har en god förmåga att fatta beslut och en god förmåga att kunna prioritera för verksamhetens bästa.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda förändrings- eller utvecklingsarbete mot ökad digitalisering och om du har erfarenhet av arbete inom sakområden som är aktuella på enheten.

På Länsstyrelsen arbetar vi utifrån vår värdegrund och essensen i värdegrunden är framåtriktad och lyhörd. Vår värdegrund ska sträva åt att ge individ och samhälle en öppnare och mer nyskapande länsstyrelse. På samma gång ska vi fortsätta stå för trygghet, effektivitet, kompetens och rättssäkerhet. Det är därför meriterande om du i tidigare chefsroll har arbetat med värdegrundsarbete
Du har en gedigen erfarenhet från arbete med miljöfrågor från offentlig verksamhet eller näringsliv
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-11-26 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Västra Götalands län

Yrkeskategori: Enhetschef, offentlig förvaltning

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Referens nr: C22997

Sista ansökningsdatum: 2018-11-26
 


 
 
Information om tjänsten
Miljöskyddsdirektör
Ulrika Samuelsson
010-224 54 35

Länsmiljöingenjör
Stig Karlsson
010-224 51 56

Länsmiljöingenjör
Marika Lundmark
010-224 46 03

Fackliga representanter
SACO
Sten Wolme
010-224 54 39

ST
Annika Berggren
010-224 48 20

SEKO
Monica danielsson
0770-457 900 (vx)
 


 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.