Enhetschef ÅVC och farligt avfall , Stockholm vatten och avfall

Stockholm vatten och avfall söker Enhetschef ÅVC och farligt avfall

Om jobbet | Vem är du? | Om Stockholm vatten och avfall | Kontaktuppgifter för frågor
 
Stockholm Vatten och Avfall är en samhällsbyggare i framkant som driver och utvecklar vatten- och avfallstjänster med miljöfokus. Varje dag, året runt förser vi 1,4 miljoner stockholmare med rent och gott kranvatten, renar avloppsvatten och ser till att avfallet tas om hand. Tillsammans med invånare, företag och andra intressenter arbetar vi för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad.

Enhetschef – ÅVC och farligt avfall

Vill du vara med och bygga morgondagens Stockholm? Avdelningen Avfall på Stockholm Vatten och Avfall söker en ny enhetschef till enheten ÅVC och farligt avfall. Vi söker en chef som vill leda och utveckla verksamheten i ett starkt expansivt skede.

Avdelningen Avfall ansvarar för avfallshanteringen i Stockholm stad och verkar för att erbjuda stadens invånare en lättillgänglig, miljöanpassad och kostnadseffektiv avfallshantering. Verksamhetens utmaning är att utveckla avfallshanteringen i den takt som ett växande Stockholm kräver, samtidigt som intresset av återbruk och återvinning i samhället ökar.

 

Arbetsuppgifter och utmaningar

Vi söker en enhetschef till enheten ÅVC och farligt avfall. Enheten arbetar med drift och utveckling av stadens återvinningscentraler och insamlingssystem för hushållens avfall. Enheten består i dag av åtta medarbetare med specialistkompetens inom drift av återvinningscentraler, avfallsbehandling, avtalsuppföljning, egenkontroll och tillstånd för verksamhetens anläggningar, utformning av nya anläggningar mm. De anläggningar och insamlingssystem som enheten ansvarar för drivs av upphandlade entreprenörer. Teknisk utveckling och innovativa lösningar skapar nya möjligheter och förutsättningar för materialåtervinning och återbruk och du är en person som vill driva och utveckla verksamheten och arbetssätten vidare.

Enheten ansvarar idag för sju återvinningscentraler av olika karaktär. Driftentreprenad för dessa anläggningar sköts av två företag och cirka 20 företag är kontrakterade för avfallsbehandling. Enheten planerar, upphandlar och följer upp avtalen. Fokus framöver ligger på att hitta möjligheter att förenkla avfallshantering för invånare utan bil, att höja servicenivån generellt, att klättra i avfallstrappan samt att fortsätta att utveckla arbetet med återbruk för en cirkulär ekonomi.

Enheten har en budget på ca 130 mnkr/år. Du ansvarar för enhetens budget och har personalansvar för enhetens medarbetare. Enhetschefen ingår i avdelningens ledningsgrupp och rapporterar till avdelningschefen.

Vi är en lärande organisation med mycket erfarenhet och kunskap till ditt stöd. Förutom intressanta och utmanande arbetsuppgifter, duktiga kollegor och ett mycket bra arbetsklimat så erbjuds du även goda anställningsförmåner som t.ex. kompetensutveckling och bra flextidsvillkor.
 

Din bakgrund

Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet av personalansvar i ledande position och stort intresse av ledarskapsfrågor. Du har goda kunskaper om de regelverk som styr en upphandlande verksamhet och det är meriterande om du arbetat i en politiskt styrd organisation. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av avfallsfrågor och om du har arbetat med miljö- och infrastrukturfrågor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av processtyrd verksamhet. Du har en högskoleexamen eller motsvarande kunskaper förvärvat på annat sätt.
 

Dina personliga egenskaper

Du är en trygg och coachande ledare. Du har tillit till dina medarbetares kompetens och ger dem frihet under ansvar. Du är strategisk, resultatfokuserad och duktig på att kommunicera. Du verkar för ett gott samarbetsklimat internt och externt. Du har förmåga att se till helheten och är visionär, med stor vilja att utveckla verksamheten för framtiden.
 

Din ansökan

Låter det intressant? Sök då tjänsten senast 5 maj. Intervjuer sker löpande.

Rekryteringen sköts i samarbete med HRM Affärsutveckling
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2019-05-05 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Stockholm

Yrkeskategori: Enhetschef

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 2019-05-05
 


 
Information om tjänsten
Ansvarig konsult
Claes Vallin
claes.vallin@hrmab.se

Amanda Norstedt
amanda.norstedt@hrmab.se
070-236 36 99
 


 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.