Enhetschef Hälsoskydd, Göteborgs stad

Göteborgs stad söker Enhetschef Hälsoskydd

Om jobbet | Vem är du? | Om Göteborgs stad | Kontaktuppgifter för frågor
 
 

Arbetsbeskrivning

Göteborgs Stad arbetar för att bli en hållbar stad som är attraktiv för dem vi är till för, det vill säga boende, besökare och näringsliv. Det är en utmaning att göra detta samtidigt som staden ska växa.

Avdelningen för miljötillsyn söker en enhetschef till hälsoskyddsenheten. Enheten har idag 15 medarbetare. Du ska tillsammans med två enhetschefskollegor och avdelningschef leda och utveckla verksamheten enligt politikens och förvaltningens mål och bidra till förvaltningens utveckling. I det arbetet är effektiv, rättssäker och kundorienterad några av ledorden.

Som enhetschef har du ansvar för verksamhet, personal, ekonomi och arbetsmiljö. Du fattar och verkställer beslut och står för dem. Du förmedlar tydliga förväntningar och krav på medarbetarna och du följer upp och återkopplar medarbetarnas resultat och prestationer. Du företräder enheten för hälsoskydd, samtidigt som du representerar hela miljöförvaltningen och sätter in din enhet i ett hela staden-perspektiv.
 

Kvalifikationer

Du har arbetat flera år som chef och du har arbetserfarenhet från och kompetens inom miljöområdet, gärna från myndighetsutövning och tillsynsarbete. Du har en akademisk examen inom miljöområdet, är van att leda projekt och att arbeta med systematisk verksamhetsutveckling. Vi ser gärna att du har arbetat i en offentlig verksamhet och har förmågan att arbeta i en politisk styrd organisation. Kunskap om miljölagstiftning, framförallt miljöbalken, ser vi som meriterande.

Du arbetar strategiskt och är öppen för att prova nya arbetssätt för att hitta effektiva vägar framåt. Du har ett normmedvetet ledarskap som engagerar och skapar förståelse för helheten, där du är en förebild och ett föredöme och har förmågan att inspirera till förändring och utveckling. Du har förmåga att skapa relationer, både internt och externt. På resan till att bli stadens bästa arbetsplats skapar du öppenhet, delaktighet och arbetsglädje hos medarbetarna och du säkerställer att medarbetarnas kompetenser tas tillvara och utvecklas på ett effektivt sätt.
 

Övrig information

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så vi vill ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 23 september 2018. Vi tillämpar Göteborgs Stads ledarkriterier i bedömningen av de sökande.

Vi vill att miljöförvaltningen ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden.
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-09-23 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Göteborg

Yrkeskategori: Miljöförvaltningen

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Referens nr: A808350

Sista ansökningsdatum: 2018-09-23

 
Information om tjänsten
Avdelningschef
Jennica Kjällstrand
031-368 39 21
jennica.kjallstrand@miljo.goteborg.se

Fackliga representanter
Saco
Hilde Herrlund
031-368 37 38

Vision
Yusra Moshtat
031-368 38 43


 

Om miljöförvaltningen

Miljöförvaltningens uppdrag är att vara drivande i stadens miljöarbete. Som myndighet arbetar vi med miljötillsyn och livsmedelskontroll för att skydda människors hälsa och miljön. Vi har också i uppdrag att leda, samordna och följa upp strategiska program och planer för hur staden ska arbeta för att nå miljömålen. Göteborg arbetar för att bli en attraktiv och hållbar stad där vi gemensamt skapar en bättre framtid för alla. Mer information om miljöförvaltningen och Göteborgs stad hittar du på http://www.goteborg.se