Enhetschef till miljöskyddsenheten, Naturvårdsverket

Naturvårdsverket söker Enhetschef till miljöskyddsenheten

Om jobbet | Vem är du? | Om Naturvårdsverket| Kontaktuppgifter för frågor
 
Naturvårdsverket ökar takten för en hållbar samhällsutveckling. Vill du vara med och påverka det arbetet?
 
Miljöskyddsenheten ansvarar för att driva mål och ärenden, utveckla föreskrifter samt vägleda om miljöfarlig verksamhet såsom gruvor, täkter och verkstadsindustri. Enheten har även ett övergripande ansvar för hela myndighetens vägledningsarbete och ansvarar för miljöjuridiskt stöd till hela myndigheten, tillsammans med två andra enheter. Enheten tillhör samhällsavdelningen vars fokus är politiken för giftfria och resurseffektiva kretslopp, avfallsfrågor och förorenade områden.

 

Dina arbetsuppgifter

Du arbetar med att driva och utveckla enhetens verksamhetsområde och arbetssätt. Du har personal- och arbetsmiljöansvar för ca 15–20 medarbetare som arbetar på kontoret i Stockholm och Östersund. Medarbetarna har i huvudsak juridisk eller naturvetenskaplig/teknisk kompetens. Du bidrar till att medarbetarna känner engagemang och delaktighet och får goda förutsättningar för sitt arbete. I uppdraget ingår även att skapa effektiva samverkansformer och samverka med andra både internt och externt. Du företräder Naturvårdsverket i externa sammanhang.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen och erfarenhet från miljörättsligt arbete. Du har chefs- eller annan ledarerfarenhet. Det är meriterande med erfarenhet av arbete med frågor inom enhetens arbetsområde.

Du tänker och agerar strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du är samarbetsinriktad och främjar andras yrkesmässiga och personliga utveckling. Du är bra på att prioritera och att hitta rätt ambitionsnivå både för medarbetarna och dig själv. Du kommunicerar klart, tydligt och strukturerat samt har god administrativ förmåga.
 

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med chefsförordnande som är tidsbegränsat till tre år, med möjlighet till förlängning. Anställningens placering är Stockholm alternativt Östersund.
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-04-02 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.
 

 

 


Placering: Stockholm Östersund

Yrkeskategori: Enhetschef

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Referens-nr: Ref NV- 02100-18

Sista ansökningsdatum: 2018-04-02

 

 
Information om tjänsten
avdelningschef samhällsavdelningen
Lena Callermo
010- 698 10 00 (vx)

biträdande avdelningschef samhällsavdelningen
Ingela Hiltula
010- 698 10 00 (vx)

Fackliga representanter
SACO
Katrin Ottosson
010- 698 10 00 (vx)

ST
Peter Nilsson
010- 698 10 00 (vx)
 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

 

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald och ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta. Naturvårdsverket tillämpar kompetenbaserad rekrytering som syftar till att identifiera varje persons kompetens utifrån vad som är efterfrågat i aktuell anställning och därmed motverka diskriminering. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss eller hitta fler lediga jobb? Se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss