Expert hållbar upphandling, Uppsala kommun

Uppsala kommun söker Expert hållbar upphandling

Om jobbet | Vem är du? | Om Uppsala kommun | Kontaktuppgifter för frågor
 

Arbetsplatsbeskrivning

Uppsala är en av Sveriges storstäder och har över 200 000 invånare. Antalet invånare i Uppsala växer ständigt. Med kort avstånd till Stockholm, och Arlanda, ligger Uppsala i Sveriges centrum. Uppsala kombinerar den stora stadens puls med den mindre stadens närhet och intimitet.

Uppsala kommun köper varor och tjänster för flera miljarder kronor varje år. Ett effektivt och strategiskt upphandlingsarbete är därför ett viktigt verktyg för att uppfylla kommunens mål och bidra till social utveckling, uppfyllande av miljö- och klimatmål och en etiskt hållbar produktion av varor och tjänster.

Vill du vara med när Uppsala kommuns leverantörer gör oss till en av de främsta i hållbar upphandling? Då ska du komma till oss!

På kommunledningskontoret arbetar avdelningen för Ekologisk hållbarhet och enheten för Upphandling och inköp tillsammans med kommunens upphandlingar. Enheten för Upphandling och inköp består av 23 personer och avdelningen för ekologisk hållbarhet av 16 personer. Utöver avdelningen för Ekologisk hållbarhet har kommunen två andra hållbarhetsavdelningar för social och ekonomisk hållbarhet. Avdelningarnas breda kunskaper om hållbarhetsfrågor ger dig en mycket stark plattform i ditt arbete.

Tjänsten innebär att du heltid kommer att arbeta som hållbarhetsexpert vid upphandling. Ditt arbete kommer inledningsvis att fokusera på miljöaspekter. Längre fram tänker vi att du ska leda utvecklingen av kriterier och arbetssätt för alla tre hållbarhetsaspekter i upphandlingsarbetet.
 

Arbetsuppgifter

Som hållbarhetsexpert vid Uppsala kommun arbetar du aktivt i upphandlingsarbetet tillsammans med en upphandlare och referensgrupper från kommunens olika verksamheter för att få med miljökrav i upphandlingar. Du är ytterst ansvarig för att ta fram lämpliga miljökrav, inom ramen för Lagen om offentlig upphandling (LOU), som medför att kommunens miljö- och klimatmål samt de nationella miljömålen kan uppnås. Du är även ansvarig för bedömning av miljökraven i samband med utvärdering av anbud samt avtalsuppföljning. I arbetet ingår även att informera och ge råd till verksamheten i miljöfrågor i samband med upphandlingar/inköp.
 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen med relevant inriktning inom miljö/kemi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du ska ha erfarenhet av att ha deltagit i upphandlingsarbete enligt LOU och har agerat expertfunktion gällande att ställa miljökrav. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.
Du tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Du är strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Du förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.
 

Övrigt

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-04-22 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Uppsala

Yrkeskategori: Ekologisk hållbarhet

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Referens nr: KSN-2018-1091

Sista ansökningsdatum: 2018-04-22

 

 
Information om tjänsten
Avdelningschef Ekologisk Hållbarhet
Hannes Vidmark
072-581 95 96

Enhetschef Upphandling och inköp
Susanne Afzelius
018-727 10 26

Fackliga representanter
Saco
018-727 24 24

Vision
018-727 24 33
 


 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.