Forskare inom området luftföroreningar och luftkvalitet, Vti

Vti söker Forskare inom området luftföroreningar och luftkvalitet

Om jobbet | Vem är du? | Om Vti | Kontaktuppgifter för frågor
 
VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, är en uppdragsmyndighet med cirka 200 anställda och en årlig omsättning på omkring 200 miljoner kronor. Institutet har kontor i Linköping, Stockholm, Göteborg, Borlänge och Lund.

Till miljöenheten söker vi nu en forskare inom området luftföroreningar och luftkvalitet. Miljöenheten forskar om transporter och deras klimat- och miljöpåverkan. Vi arbetar både med grundläggande kunskapsutveckling och mer tillämpade projekt och frågor i nära samverkan med myndigheter och andra aktörer. Tjänsten är placerad i Linköping eller Stockholm.

 

Om tjänsten

Arbetet innebär tillämpad forskning och utveckling för att mäta, analysera, och modellera luftföroreningar från transportsystemet. Verksamheten syftar till att ta fram kunskap om luftföroreningars källor, bildning, egenskaper, emissioner och effekter för att ge underlag för riskbedömningar, styrmedel, åtgärder och teknikutveckling. Verksamheten bedrivs inom allt från långsiktiga större forskningsprojekt i samarbete med kommuner, universitet och andra forsknings¬institut nationellt och internationellt, till kortare och mindre uppdrag från industrin.

Som forskare bidrar du med din kompetens både i bredare mångvetenskapliga projekt och i smalare projekt. Du bidrar till finansiering av nya forskningsprojekt genom att utifrån ditt kompetensområde och dina idéer själv eller tillsammans med andra söka anslag från forskningsfinansiärer.
 

Din profil

Du har doktorsexamen inom naturvetenskap/teknik med dokumenterad erfarenhet från forskning om luftföroreningar och luftkvalitet. Särskilt meriterande är erfarenheter av emissions- och spridningsmodellering samt kunskap inom meteorologi.

Arbetsuppgifterna innebär kontakter med uppdragsgivare, samarbetspartners och andra forskare. Därför ställs krav på att du har god samarbetsförmåga och god förmåga att uttrycka dig såväl skriftligt som muntligt på svenska och engelska. Arbetsuppgifterna kräver förankring i teoribildning och metodik och du ska självständigt kunna sammanställa, analysera och presentera material. Förmåga att kunna ta egna initiativ och arbeta självständigt är ett krav. Erfarenhet av internationellt samarbete och ett välutvecklat nationellt och internationellt kontaktnät är meriterande.

 

Övrigt

Information om hur vi hanterar dina personuppgifter hittar du på www.vti.se

Välkommen med din ansökan inklusive cv och andra handlingar som du vill åberopa. Märk din ansökan ”Forskare Luftföroreingar/luftkvalitet dnr 2018/0566-3.1 och skicka den till VTI, Personalenheten, 581 95 Linköping eller per e-post till vti@vti.se
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2019-01-03 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Linköping eller Stockholm

Yrkeskategori: Forskare

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Referensnr: dnr 2018/0566-3.1

Sista ansökningsdatum: 2019-01-03
 


 
Information om tjänsten
Forskningschef
Mikael Johannesson
08-555 770 34

Fackliga representanter
Saco
Jonas Ihlström
013-20 40 00 (vx)

ST
Thomas Lundberg
013-20 40 00 (vx)
 


 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.