Forskare med miljöinriktning, Vti

Vti söker Forskare med miljöinriktning

Om jobbet | Vem är du? | Om Vti | Kontaktuppgifter för frågor
 
VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, är en uppdragsmyndighet med cirka 200 anställda och en årlig omsättning på omkring 200 miljoner kronor. Institutet har kontor i Linköping, Stockholm, Göteborg, Borlänge och Lund.

Till miljöenheten söker vi nu två forskare. Miljöenheten forskar om transporter och deras klimat- och miljöpåverkan (buller, luftföroreningar, vattenföroreningar, markpåverkan, biologisk mångfald mm). Vi arbetar både med grundläggande kunskapsutveckling och mer tillämpade projekt och frågor i nära samverkan med myndigheter och andra aktörer. En tjänst inom området miljö/luftkvalitet är placerad i Linköping eller Stockholm och en tjänst inom miljö/energi/-systemanalys är placerad i Göteborg, Linköping eller Stockholm.

 

Arbetsuppgifter

Vi genomför allt från fleråriga forskningsprojekt i samarbete med kommuner, universitet och andra forskningsinstitut till kortare uppdrag gentemot industrin. Som forskare bidrar du till nya projekt med forskningsidéer utifrån ditt kompetensområde som du tillsammans med andra forskare söker finansiering för. Arbetsuppgifterna innebär kontakter med uppdragsgivare, samarbetspartners och andra forskare såväl nationellt som internationellt.

Forskartjänsten inom miljö/luftkvalitet (dnr 2018/0263-3.1) innebär arbete med mätning, provtagning, analys, beskrivning och modellering av transportsystemets luftföroreningar och påverkansfaktorer. Arbetet syftar till att ta fram kunskap om luftföroreningars källor, bildning, egenskaper, emissioner och effekter för att ge underlag för riskbedömningar, styrmedel och åtgärder så att de negativa effekterna av luftföroreningarna kan reduceras.

Forskartjänsten inom miljö/energi/systemanalys (dnr 2018/0264-3.1) innebär arbete med transportsystemet och olika trafikslags klimat- och miljöpåverkan. Du kommer arbeta med olika metoder och verktyg utifrån olika miljöaspekter med målsättningen att ta fram kunskap som kan bidra till att minska transporternas klimat- och miljöpåverkan.

 

Kvalifikationer

Du har en doktorsexamen inom naturvetenskap/teknik med en inriktning som är relevant för tjänsten eller motsvarande. Det är meriterande med kunskap om transportfrågor. Arbetsuppgifterna kräver förankring i teoribildning och metodik och du ska självständigt kunna sammanställa, analysera och presentera material. Du behöver ha lätt för att samarbeta och god förmåga att uttrycka dig såväl skriftligt som muntligt på svenska och engelska. Förmåga att kunna ta egna initiativ och arbeta självständigt är ett krav. Erfarenhet av internationellt samarbete och ett välutvecklat nationellt och internationellt kontaktnät är en merit.

 

Övrigt

Välkommen med din ansökan inklusive cv och andra handlingar som du vill åberopa. Märk din ansökan ”Forskare Miljö/luftkvalitet dnr 2018/0263-3.1 eller Forskare Miljö/energi/systemanalys dnr 2018/0264-3.1” och skicka den till VTI, Personalenheten, 581 95 Linköping eller per e-post till vti@vti.se.
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-05-07 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Göteborg, Linköping, Stockholm

Yrkeskategori: Forskare

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Referens nr: Forskare Miljö/luftkvalitet dnr 2018/0263-3.1

Referens nr: Forskare Miljö/energi/systemanalys dnr 2018/0264-3.1

Sista ansökningsdatum: 2018-05-07

 

 
Information om tjänsten
Forskningschef
Mikael Johannesson
08-555 770 34

Fackliga representanter
Saco
Jonas Ihlström
013-20 40 00 (vx)

ST
Thomas Lundberg
013-20 40 00 (vx)


 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.