Hållbarhetsansvarig, Lidl

 

Lidl söker Hållbarhetsansvarig

 
Om jobbet | Vem är du? | Vi erbjuder | Om Lidl | Kontaktuppgifter för frågor

 
Vår kommunikations- och hållbarhetsavdelning är under uppbyggnad och kommer att bestå av nio personer. Avdelningen ansvarar för intern och extern kommunikation samt vårt hållbarhetsarbete. Då Lidls arbete inom miljö och socialt ansvar blir allt viktigare söker vi nu en erfaren kollega som vill driva vårt hållbarhetsarbete framåt. Idag har vi en stor andel svenska varor och vi arbetar aktivt för att utöka vårt ekologiska sortiment. Vi satsar mycket på hållbara transporter och att bygga Sveriges miljövänligaste butik. Vår ambition är att bli branschledande inom miljö och socialt ansvar och vi bedriver vårt arbete inom fem områden; sortiment, medarbetare, miljö, samhällsengagemang och affärspartner.
 

Arbetsuppgifter

I rollen som hållbarhetsansvarig på Lidl Sverige ansvarar du för att utveckla och driva vårt systematiska hållbarhetsarbete framåt. Du har det övergripande ansvaret för vår hållbarhetsredovisning och för att utveckla kommunikationen kring hållbarhetsfrågor i olika kanaler.

Du driver projekt inom hållbarhetsområdet samt bistår med att integrera hållbarhetsfrågorna i verksamhetens olika processer, utifrån företagets affärsstrategi. En stor del av ditt arbete kommer också att vara att öka kunskapen om miljö och socialt ansvar ute i organisationen.

Du rapporterar till kommunikationsdirektören och driver företagets hållbarhetsgrupp med representanter från företagets olika avdelningar. Du har många nationella och internationella kontaktytor och ett nära samarbete med vårt huvudkontor i Tyskland.
 

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant akademisk bakgrund och minst fem års arbetslivserfarenhet av att driva hållbarhetsfrågor inom näringslivet. Du har erfarenhet av hållbarhetsarbete i stora företag med internationell spridning samt av att kommunicera hållbarhetsfrågor både internt och externt. För att bli framgångsrik i rollen som hållbarhetsansvarig på Lidl bör du ha ett starkt engagemang för miljö och hållbarhetsfrågor. Du bör ha tidigare erfarenhet av hållbarhetsrapportering enligt GRI.

Du är en god kommunikatör och skribent som ser samarbete och nätverkande som nödvändigt för att hantera komplexa frågeställningar. Du har även ett genuint intresse för samhällsfrågor samt en förmåga att förverkliga dina initiativ på ett prestigelöst sätt. Att du fungerar väl i sociala situationer samt har en god samarbetsförmåga ser vi som självklart. För att lyckas i rollen har du också flytande kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift. Skulle du dessutom ha kunskaper i tyska ser vi det som ett stort plus, då vårt koncernspråk är tyska.

 

Vi erbjuder

Vill du vara med och påverka, utforma och driva hållbarhetsfrågor i en internationell miljö? Är du en ansvarsfull, strukturerad och självgående person som vill arbeta långsiktigt? Då är detta en roll för dig!

För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs – på alla sätt. Vi erbjuder därför ett arbete i en miljö som karaktäriseras av våra värdeord: engagemang, ansvar, smart och tillsammans. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare i deras utveckling. Det är därför glädjande för oss att vi kan erbjuda goda utvecklingsmöjligheter inom Lidl-gruppen, både i Sverige och internationellt.

Tjänsten är en heltidstjänst och som anställd på Lidl omfattas du av kollektivavtal för tjänstemän mellan Svensk Handel och Unionen/Akademikerförbunden. Du är placerad vid vårt huvudkontor i Solna.

 

Övrigt

Du är varmt välkommen att söka tjänsten genom att fylla i formuläret och bifoga cv samt personligt brev via länken ansökningsknapparna.
Obs! Vi tar endast emot ansökningar som inkommer via dessa länkar. Denna rekrytering sker med löpande urval varför vi gärna ser att du skickar din ansökan snarast, dock senast 25 januari 2018

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-01-25 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

Välkommen in med din ansökan senast 25 januari!

 

 

 

 


Lidl söker Hållbarhetsansvarig Sök jobbet som Hållbarhetsansvarig på Lidl via Aktuell Hållbarhet senast 25 januari!

Placering: Solna

Yrkeskategori: Hållbarhetsansvarig

Omfattning: Tillsvidare, heltid, dagtid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Jobb-id/referensnr: SE-012752

Sista ansökningsdatum: 2018-01-25

.

Information om tjänsten:
Centrala rekryteringsfunktion
Lidl
08-55 55 70 (vx)
 

Fackliga representanter:
Unionens arbetsplatsombud
unionenklubb_hk@lidl.se

 


 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

 

Om Lidl

Vi är en av de största kedjorna inom dagligvaruhandeln med tusentals butiker runt om i Europa. Vi öppnade våra första butiker i Sverige år 2003 och har sedan dess ständigt utmanat de etablerade kedjorna och sänkt matpriserna. Varje vecka väljer hundratusentals svenskar att handla smart när de går till någon av våra närmare 170 butiker runt om i Sverige.