Hållbarhetschef till KPA, Folksam

Folksam söker Hållbarhetschef till KPA

Om jobbet | Vem är du? | Om Folksam | Kontaktuppgifter för frågor

Vi söker nu en hållbarhetschef till KPA Pension, det ledande pensionsbolaget inom hållbarhet. Vill du ha en nyckelroll i vår verksamhet som kopplar samman affär och hållbarhet i riktning mot Agenda 2030 målen? Har du erfarenhet av att leda ett företags hållbarhetsarbete och gärna inom finansiell sektor? Då kan vara den vi söker!

 

Arbetsuppgifter

Som hållbarhetschef på KPA Pension planerar och implementerar du samt följer upp hållbarhetsaktiviteter som stödjer vårt kund-, affärs- och varumärkesmål i samverkan med affärs- och kundorganisationen. Du agerar talesperson för KPA Pension, deltar i och genomför kundträffar och externa event tillsammans med kundorganisationen och marknadskommunikation samt initierar och genomför kompetensutveckling för medarbetare, kunder och styrelser. Du agerar även rådgivare till VD angående hållbarhetsfrågor.

KPA Pension är ett dotterföretag i Folksamgruppen och samverkar med Folksamgruppens gemensamma funktion för hållbarhet, vilket innebär ett nära samarbete med chefen för Hållbarhet inom Folksamgruppen samt chefen för Ansvarsfullt ägande inom Kapitalförvaltningen. Till exempel ansvarar du för och leder den årliga processen gällande revidering av företages miljöledningssystem samt ansvarar för och leder processen för KPA Pensions hållbarhetsredovisning och rapportering, men i samverkan med dem. Du representerar även KPA Pension i Folksams koncerngemensamma råd och kommitté för hållbarhetsfrågor. Här kan du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete, https://kpa.se/om-kpa-pension/hallbarhet-och-etik/
 

Kvalifikationer

Vi ser att du har erfarenhet från finansiell sektor som hållbarhetschef där du utvecklat och integrerat hållbarhet som en del i affären. Alternativt har du haft en kundnära roll eller liknande ansvar där du framgångsrikt utvecklat och drivit affär och kundrelationer med finansiella produkter utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Det är meriterande om du har kunskap om kapitalförvaltning, hållbarhetsanalys eller IR kombinerat med erfarenhet och/eller intresse för att integrera hållbarhet i investeringsprocesser. Vidare har du examen från universitet/högskola med inriktning företagsekonomi, nationalekonomi, miljöekonomi eller annan likvärdig utbildning/erfarenhet.

Du är en mycket bra kommunikatör, du är duktig på att utveckla och underhålla relationer och samverka med andra kompetenser. Du sätter mål, driver och följer upp och skapar engagemang och delaktighet. Vidare agerar du affärsmässigt och strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor.
 

Övrigt

Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. Se filmen om hur det är att jobba på Folksam:www.folksam.se/att-jobba-har

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 31 maj 2018. Tveka inte att söka redan idag då urval görs löpande. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-05-31 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Stockholm

Yrkeskategori: Hållbarhetschef

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 2018-05-31

 

 
Information om tjänsten
vd KPA Livförsäkring AB och Affärsområdeschef Individ&Marknad
Johan Sjöström
08-665 05 92

Fackliga representanter
FTF
Ann-Charlotte Tollqvist
0734-40 10 59

Akademikerföreningen
Ann-Louise Andersson
0708-31 61 44

HKF
Mikael A Carlsson
0708-31 51 32
 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 

Om Folksam

Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.