Hållbarhetschef till kommunledningsförvaltningen, Växjö kommun

 

Växjö kommun söker Driven och engagerad hållbarhetschef till kommunledningsförvaltningen

 
Om jobbet | Vem är du? | Om Växjö kommun | Kontaktuppgifter för frågor

 
Ett område där Växjö kommun är särskilt framgångsrika är miljö- och hållbarhetsfrågorna. Att det blivit så beror till stor del på att vi i decennier varit fast beslutna att göra skillnad för vår miljö. Vi var i början av 90-talet först med ett beslut om att bli en fossilbränslefri kommun och vi har sedan dess minskat utsläppen rejält. De senaste åren har Växjö kommuns representanter bjudits in världen över för att berätta hur vi jobbar kring miljö och hållbarhet. Vi får besök från hela världen som vill veta mer om våra satsningar. Växjö är vinnare av European Green Leaf Award 2018. Växjö kommun har visat att det går att satsa på hållbarhet och samtidigt ha en stark tillväxt.

Vi söker nu en engagerad och driven hållbarhetschef till kommunledningsförvaltningen. Du kommer tillsammans med dina medarbetare i hållbarhetsgruppen ansvara för att driva Växjö kommuns miljö- och hållbarhetsmål mot uppsatta mål och att långsiktigt arbeta för ett hållbart Växjö – ihop med kommuninvånare och samarbetspartners i samhället.
 

Arbetsuppgifter

Som hållbarhetschef ansvarar du för att leda och utveckla kommunens hållbarhetsarbete. Du är chef för hållbarhetsgruppen som består av olika specialister inom miljö, mångfald, folkhälsa och tillgänglighet. Du kommer tillsammans med dina medarbetare ansvara för implementering av hållbarhetskrav i Växjö kommuns lednings-, huvud-, och stödprocesser och jobba med verksamhetsutveckling kopplat till hållbarhet.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Leda och driva Växjö kommuns miljö- och hållbarhetsarbete mot uppsatta mål och att långsiktigt arbeta för ett hållbart Växjö
  • Ansvara för implementering av hållbarhetskrav i Växjö kommuns lednings-, huvud-, och stödprocesser och jobba med verksamhetsutveckling kopplat till hållbarhet
  • Leda och driva samarbeten med externa samarbetspartners
  • Leda arbetet med verksamhetsutveckling kopplat till hållbarhet internt i kommunkoncernen
  • Föredragande i miljö- och hållbarhetsberedningen
  • Föra ut Växjö kommuns miljö och hållbarhetsarbete samt delta i nationella och internationella nätverk och samarbeten

Du har personal, budget-, ekonomi, verksamhets- och arbetsmiljöansvar. Tjänsten är placerad på kommunledningsförvaltning och du rapporterar direkt till förvaltningschefen. Du kommer också medverka i förvaltningens ledningsgrupp.
 

kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse för både hållbarhetsfrågor och ledarskap. Du har förmåga att tänka strategiskt samtidigt som du på ett konkret sätt kan applicera hållbarhetsfrågorna på en operativ nivå. Du är analytisk och handlingskraftig. Du har en hög kommunikativ förmåga och uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska.
Vi vill att du har universitetsutbildning med inriktning på ledarskap eller annan relevant utbildning som vi bedömer som likvärdig. Du har minst tre års erfarenhet i arbetsledande funktion och vi ser gärna att du jobbat med hållbarhetsfrågor. Eftersom Växjö kommunkoncern tillämpar ett processorienterat arbetssätt är det meriterande om du har erfarenhet av att ha jobbat på liknande sätt.

Du har god ledarförmåga och kan leda genom andra för att nå resultat. Du stimulerar personalen att utveckla verksamheten och sig själva som medarbetare genom din förmåga att inspirera, motivera och förmedla mål och visioner samt skapa gemenskap. Du har god samarbetsförmåga, är serviceinriktad och skicklig på att bemöta externa och interna kontakter och förmedla en helhetssyn.

Erfarenhet krävs.

Övrigt

Växjö kommun erbjuder en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Vi ber dig att i första hand söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering och bedömning av inkomna ansökningar.

Om du inte har möjlighet att söka digitalt, skicka din ansökan till:
Växjö kommun
Personalkontoret
Jon Vestman
Box 1222
351 12 Växjö
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-01-21 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.
 

Välkommen in med din ansökan senast 21 januari!

 

 

 

 


Växjö kommun söker Driven och engagerad hållbarhetschef till kommunledningsförvaltningen! Sök jobbet som Driven och engagerad hållbarhetschef till kommunledningsförvaltningen på Växjö kommun via Aktuell Hållbarhet senast 21 januari!

Placering: Växjö

Yrkeskategori: Hållbarhetschef

Verksamhetsområde: Kommunledningsförvaltningen

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Jobb-id/referensnr: Rece 43/17

Sista ansökningsdatum: 2018-01-21

.

Information om tjänsten:
Förvaltningschef
Gunilla Friman
0470-411 71
gunilla.friman@vaxjo.se
 
Utvecklingschef
Anna Karlsson
0470-415 94
anna.karlsson4@vaxjo.se
 

Fackliga representanter:
Fackliga företrädare nås via Växjö kommuns kontaktcenter
0470-410 00 (vx)

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

 

Om Växjö Kommun

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med ca 7 000 anställda fördelade på 600 arbetsplatser och 250 yrken. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag. Vår uppgift är att leverera god grundservice och kundnytta som skapar värde för de vi är till för, våra kommuninvånare, företagare och kunder. Tillsammans skapar vi en attraktiv kommun där man vill bo, utvecklas och driva företag. Som anställd i Växjö kommunkoncern tar du tillvara på individers olikheter, möter medarbetare och invånare med respekt och jobbar för att skapa en hållbar framtid.