Hållbarhetssamordnare Stadsutveckling, Österåker kommun

Österåker kommun söker Hållbarhetssamordnare Stadsutveckling

Om jobbet | Vem är du? | Om Österåker kommun | Kontaktuppgifter för frågor
 
Vill du bidra till en hållbar utveckling av Österåker och Åkersberga stad? Vi söker en Hållbarhetssamordnare till vårt team!

Österåkers kommun har påbörjat en ett omfattande arbete med att utveckla kommunens stationssamhällen och skärgård. Kommunen har nyligen antagit en översiktsplan med ambitionen att inta en tätposition vad gäller hållbar samhällsutveckling och med sikte på att utveckla kommunens identitet som modern småstad och skärgård. Den strategiska utvecklingen är väl beskriven i ÖP som är väl förankrad såväl politiskt som hos medborgarna. Genom Sverigeförhandlingen har vi förbundit oss att utveckla nya stadsdelar intill Roslagsbanans stationer, samtidigt som Roslagsbanan får nya stationer i Stockholms innerstad.

Trycket på bebyggelseutveckling är fortsatt stort. Vi utvecklar därför våra metoder för effektiv och hållbar samhällsplanering, där vi snabbt kan arbeta med aktuella projekt utan att förlora den strategiskt hållbara helheten. Vi provar hela tiden nya arbetssätt. Förvaltningens enheter jobbar tätt tillsammans. Vår diskussion är saklig och kunskapsbaserad, samtidigt som det är högt i tak med ett brett deltagande i diskussionerna. Vi siktar på att sätta exempel som kan vara värdefulla för andra kommuner!
 

Din arbetsplats

Österåkers kommun planerar för framtiden genom många spännande stadsbyggnads- och infrastrukturprojekt. Som Hållbarhetssamordnare tillhör du den strategiska planeringsenheten som ansvarar för kommunens översiktsplanering, miljöplanering, stads- och landsbygdsutveckling, miljö- och hållbarhetsarbete samt energi- och klimatrådgivning. Under 2018 har enheten vuxit till åtta medarbetare. Enheten hör till Samhällsbyggnads-förvaltningen, där nästan 100 personer Du blir en del av ett glatt sammansvetsat gäng! Vi sitter i kommunhuset i Åkersberga.arbetar i ett öppet klimat med fokus på samhällsnytta och helhetstänkande.
 

Dina arbetsuppgifter

Som Hållbarhetssamordnare av stadsutvecklingen får du en viktig roll i att lyfta fram och driva hållbarhetsfrågor i kommunen. Du arbetar i detaljplaneprojekt där du ansvarar du för hållbarhetsfrågorna, samordnar olika frågor till en hållbar inriktning, beställer och granskar utredningar och deltar i miljöbedömningsprocesser. Du deltar också i det strategiska arbetet med sikte på en fungerande bebyggelsestruktur som helhet, vilket kan involvera strategiska frågor kring transporter, VA, energi, m.m. Du jobbar såväl som projektledare för olika projekt, som medverkande i förvaltningens större plan- och utvecklingsprojekt.
Tjänsten som hållbarhetssamordnare innebär många interna och externa kontakter med arbete över kommunens förvaltningsgränser och deltagande i regionala nätverk.

Du kommer att arbeta med:

 • metoder för arbete med hållbar stadsstruktur i våra projekt
 • hållbarhetsprogram för större stadsutvecklingsprojekt
 • hållbarhetsbedömningar, miljöbedömningar och MKB
 • planprocesser, med fokus på planer och program med stadsutveckling
 • integrera bebyggelsestruktur, grönstruktur och transportstruktur
 • ta fram planeringsunderlag och metodik kring hållbar stadsutveckling
 • beställa, samordna och granska uppdrag och utredningar kring hållbar samhällsutveckling
 • bereda politiska ärenden och yttranden
 • ha kontakt med allmänhet och myndigheter

 

Dina kvalifikationer

 • Relevant akademisk utbildning inom miljö, hållbarhet och planering
 • Starkt intresse för hållbar samhällsutveckling med fokus på stadsutveckling
 • Erfarenheter av arbete med kunskapsbaserad, hållbar stadsutveckling
 • God kunskap om aktuell lagstiftning så som Miljöbalken och Plan- och bygglagen
 • Erfarenhet av projektledning och GIS är önskvärt
 • Tidigare erfarenhet av liknande arbete inom kommun eller annan myndighet är meriterande

 
Vi söker dig som vill bidra till utvecklingen av Österåker och har ett intresse för samhällsbyggnadsprocesser. Du är självständig och har lätt för att samarbeta. Du är analytisk, kan argumentera för din sak men har också förmågan att sätta dina frågor i ett större sammanhang. Du arbetar strukturerat, tar dig an utmaningar och är öppen för att hitta nya lösningar. Du har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga.
Vi har en modern syn på våra medarbetare där du får ett stort ansvar för ditt arbete och din arbetstid. Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi erbjuder flextid, friskvårdspeng, och friskvårdstid.
 

Övrigt

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdag.

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-01-13 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Österåker

Yrkeskategori: Hållbarhetssamordnare

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 2018-01-13
 


 
Information om tjänsten
T.f. strategisk planeringschef
Krister Sernbo
08-540 813 83
krister.sernbo@osteraker.se

Projektadministratör
Marie Åkeby
08-540 811 57
marie.akeby@osteraker.se

Fackliga representanter
Sveriges Ingenjörer
Daniel Nygårds
08-540 813 54

Vision
Lezlie Lindhé
08-540 813 11
 


 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.