Hållbarhetssamordnare, WSP Environmental

Hållbarhetssamordnare i stora projekt till WSP Environmental

Om jobbet | Vem är du? | Om WSP Environmental | Kontaktuppgifter för frågor
 
Brinner du för att bygga ett hållbart samhälle? Är du intresserad av att jobba i stora anläggnings-och infrastrukturprojekt? Om du dessutom har erfarenhet av hållbarhetsstyrning och gillar att arbeta tillsammans med sociala, engagerade och kompetenta konsultkollegor kan du vara en av de hållbarhetskonsulter vi letar efter!

WSP har haft en stark tillväxt de senaste åren och är involverade i många spännande samhällsbyggnadsprojekt där hållbarhet är centralt. Därför söker vi nu medarbetare till vår avdelning Miljömanagement i Stockholm som vill axla nyckelrollen som hållbarhetssamordnare i våra stora projekt.

Vi söker dig som vill bidra till en mer hållbar värld genom att arbeta som hållbarhetskonsult, primärt inom större bygg- och infrastrukturprojekt. I de projekt vi arbetar i använder vi både befintliga och utvecklar nya arbetssätt och metoder för att hantera hållbarhet på ett systematiskt sätt. Genom branschsamarbetsprojekt har vi fått möjlighet att ihop med branschens aktörer identifiera utmaningar och utveckla arbetssätt för att hantera dessa i hela anläggningsbranschen. Tillsammans arbetar vi med att öka hållbarhetsnivån i samhällsbyggnadsprojekt och med att göra verklig skillnad.

WSP erbjuder en stimulerande och utvecklande miljö med goda möjligheter för medarbetarna att påverka sitt eget arbete och att göra skillnad i samhället. Vi arbetar för ett ökat samarbete med våra kollegor i andra länder och uppmuntrar internationella kontakter och uppdrag. Hos oss vill vi att även konsulterna ska vara hållbara. Det innebär bland annat att 40 timmars arbetsvecka är det normala och att vi undviker ensamarbete i möjligaste mån.
 

Ansvarsområde

I rollen som hållbarhetssamordnare kommer du huvudsakligen arbeta i stora projekt som WSP driver där många teknikdiscipliner är involverade, exempelvis projektet för utbyggnaden av tunnelbanan i Stockholm. Rollen kan också innebära arbete i uppdrag där du är beställarens interna stöd i hållbarhetsfrågor, där du hjälper till med kravställning och uppföljning av hållbarhet i deras projekt.

I de stora projekten kommer du ha ansvaret för att driva uppdragens hållbarhetsstyrning samt leda och följa upp arbetet med klimat- och resurseffektivisering, hållbara materialval ur miljö- och hälsoperspektiv samt riskbedömning av leverantörskedjor. Genom tätt samarbete med samtliga ingående discipliner och teknikområden hjälper du dem att identifiera relevanta hållbarhetsaspekter. Utifrån dessa hållbarhetsaspekter ansvarar du även för att förebyggande och förbättrande åtgärder bland annat utifrån miljöbalkens hänsynsregler ska tas fram. Du säkerställer även att uppdragen uppfyller lagar och krav inom området miljö och hållbar utveckling. Som hållbarhetssamordnare har du en uppdragsledarroll med ansvar för kvalitet samt tid- och resursplanering för andra medarbetare inom teknikområde Hållbarhet.

 

Kvalifikationer

För att lyckas väl i rollen tror vi att du har flera års relevant arbetslivserfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen. Du har god erfarenhet från projektledning och är i grunden civilingenjör med kunskap om miljö och hållbarhet. Meriterande är om du arbetat som konsult och har erfarenhet från andra teknikområden än miljö/hållbarhet, samt om du har kunskap om och erfarenhet av hållbarhetscertifieringssystem som CEEQUAL.

Det är viktigt för oss att du vill arbeta i konsultrollen. Det ställer höga krav på att du är drivande, engagerad, kommunikativ och ansvarstagande. För att trivas hos oss tror vi att du är en social person som brinner för hållbarhet, en varierande vardag och uppskattar samverkan med många personer.
Då mycket av vår dagliga kontakt med kunder samt de handlingar vi levererar är på svenska är det viktigt att du kan uttrycka dig väl på svenska, både i tal och i skrift. Vi ser även att du kan uttrycka dig väl på engelska i tal och skrift.

Ansökningar med CV och personligt brev till denna tjänst mottages och hanteras löpande med sista ansökningsdag 2019-01-14. Välkommen med din ansökan!
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2019-01-14 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Stockholm

Yrkeskategori: Hållbarhetssamordnare

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 2019-01-14
 


 
Information om tjänsten
Rekryterare
Victoria Skropska
+46 72 4529499
victoria.skropska@wsp.com

 


 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 

Om WSP

WSP är ett av världens ledande analys- och teknikkonsultföretag. Vi erbjuder tjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur och Miljö & Energi. Tillsammans har vi drygt 43 600 medarbetare på över 550 kontor i 40 länder. I Sverige har vi omkring 4 100 medarbetare. wsp.com