Senior hållbarhetsstrateg, Coop Sverige

Coop Sverige söker Senior hållbarhetsstrateg

Om jobbet | Vem är du? | Om Coop | Kontaktuppgifter för frågor
 
Coop befinner sig i en spännande utvecklingsfas och söker nu en ny medarbetare som vill vara delaktig i vårt arbete med att fortsatt driva hållbarhetsarbetet inom svensk dagligvaruhandel framåt.
 

Arbetsuppgifter

I rollen som Senior Hållbarhetsstrateg ansvarar du för att tillsammans med hela Coop driva och utveckla Coops hållbarhetsarbete med fokus på miljö och sociala frågor i ett långsiktigt perspektiv och bidra till Coops kundlöfte ”Prisvärd Hållbar Matglädje”. Coop har hög ambition när det gäller hållbar utveckling och har rankats som Sveriges mest hållbara varumärke.

I tjänsten ingår:

 • Bidra i att säkerställa implementering av Coops strategier inom hållbarhet
 • Bidra i specifika hållbarhetsfrågor såsom utvalda råvarufrågor, kemikaliefrågor och förpackningar.
 • Arbeta aktivt med projektledning / affärsutveckling inom hållbarhet
 • Coacha specialister och affärschefer i hållbar verksamhets- och affärsutveckling
 • Leda och driva vissa intressentdialoger
 • Utbilda internt i hållbarhetsfrågor
 • Omvärldsbevakning inom hållbarhet

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.
 

Kvalifikationer

 • Kunskap och erfarenhet från arbete med hållbarhetsfrågor
 • Kunskap om breda hållbarhetsfrågor
 • Goda kunskaper och erfarenheter i hur man driver processer och projekt
 • Gärna erfarenhet från konsumentnära verksamhet

 

Utbildning

 • Högskoleutbildning eller motsvarande gärna inom agronomsektorn med god kunskap om mat från jord till bord alternativt inom revision, hållbarhets-, livsmedelsområdet inklusive kunskaper och erfarenhet av projektledning, rapportering, revisionsarbete samt kommunikation.

 

Personliga egenskaper

Som person är du nyfiken, har du hög samarbetsförmåga, är förändringsbenägen och öppen för nya perspektiv. Du har ett strukturerat arbetssätt. Vidare är du mycket drivande och arbetar självständigt. Det är också viktigt att du är kommunikativ och har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Tjänsten kräver en hög flexibilitet och effektivt arbetssätt i samarbete med många olika kompetenser inom företaget. Ett plus är ett intresse för mat.

Sista ansökningsdatum är den 23 september 2018. Intervjuer kommer att ske löpande så välkommen in med din ansökan så snart som möjligt.
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-09-23 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Stockholm

Yrkeskategori: Hållbarhetsstrateg

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 2018-09-23

 


 

 
Information om tjänsten
Senior hållbarhetsstrateg
Anneli Bylund
Anneli.Bylund@coop.se
 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 

Om Coop

Coop är en av Sveriges största arbetsgivare med många utmanande jobb. Vi är inne i en spännande förändringsresa för att kunna möta framtidens matkunder lika bra och lika naturligt i våra fysiska butiker som på Coop.se.

Förändringen som pågår innebär extra många utmaningar, men även möjligheter. Och du är aldrig ensam. Är det någonting vi är extra stolta över så är det våra medarbetare. Genom att ha lyckats rekrytera många kompetenta medarbetare jobbar vi tillsammans mot framtiden.

Det nya Coop ska stå för attraktiva butiksupplevelser med prisvärd mat, starka egna varumärken, ett unikt medlemsprogram och ett tydligt ledarskap inom ekologi, hälsa och hållbarhet. Kort sagt: Vi vill vara den goda kraften i svensk dagligvaruhandel.

Med cirka 650 butiker i Sverige och 3,4 miljoner medlemmar är Coop Sveriges enda medlemsägda matkedja.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.