Hållbarhetsstrateg – energi och klimat, Varbergs kommun

Varbergs kommun söker Hållbarhetsstrateg – energi och klimat

Om jobbet | Vem är du? | Om Varbergs kommun | Kontaktuppgifter för frågor
 

Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och goda kommunikationer inom räckhåll.

Vår Vision 2025 skapar förutsättningar för tillväxt i hela kommunen och en fantastisk livsmiljö. I Varbergs kommun bor ca 63 000 invånare och kommunen har en stadig ökande befolkningstillväxt. Människor och företag har upptäckt fördelarna med att bo och verka i Varberg och söker sig till en kommun med hög livskvalitet.

Vi är inne i en spännande utvecklingsfas där vi i ett växande Varberg har flera olika typer av uppdrag och projekt som lägger grunden för en långsiktig hållbar och attraktiv utveckling i hela kommunen. Hållbarhet ingår som förhållningssätt i vår Vision 2025 och ambitionen är att Varberg ska vara ett föredöme och en inspirationskälla i hållbarhetsarbetet.

På Samhällsutvecklingskontoret ligger Samhällsplaneringsavdelningen som har det övergripande ansvaret för översiktlig planering, bostadsförsörjning, infrastrukturplanering och hållbarhetsfrågor. Kontoret tillhör kommunstyrelsens förvaltning. Avdelningen består totalt av 7 medarbetare.

 

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta strategiskt med hållbarhet och har en särskild inriktning på energi- och klimatfrågor. I rollen som hållbarhetsstrateg utvecklar du kommunens strategiska arbete med hållbarhetsfrågor genom att driva projekt och processer av kommunövergripande karaktär. Du arbetar utifrån kommunstyrelsens uppdrag att leda och samordna, följa upp och utveckla hela kommunorganisationen inom hållbar utveckling.

Som hållbarhetsstrateg kommer du vara ansvarig projektledare för uppdraget att ta fram en ny energi- och klimatplan för Varbergs kommun. Du kommer också att ha en drivande roll i att utveckla och samordna det interna hållbarhetsarbetet i kommunens organisation, med utgångpunkt i kommunens lokala hållbarhetsmål och Agenda 2030. I ditt uppdrag ingår även ett löpande ansvar i uppföljning av nämnder och bolags målrapportering gällande miljö och klimat, samt att representera kommunen i olika nätverksammanhang. Det är viktigt att kunna arbeta självständigt och ta ansvar för sina projekt och uppdrag.

Som ansvarig handläggare kommer du att delta och föredra dina ärenden vid politiska sammanträden.
 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom lämpligt område, till exempel miljö, hållbar utveckling eller energi- och klimatområdet. Erfarenhet av liknande arbete i en politiskt styrd organisation och projektledning, samt kunskap om klimatanpassning är meriterande för denna tjänst.

Som person är du drivande, strukturerad och analytisk. Det är viktigt att du har en god kommunikativ förmåga, både muntligt och skriftligt.
 

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet.
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-10-21 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Varberg

Yrkeskategori: Hållbarhetsstrateg

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Referens nr: A812726

Sista ansökningsdatum: 2018-10-21

 


 

 
Information om tjänsten
Avdelningschef samhällsplanering
Jeanette Larsson
072-244 79 87

Hållbarhetsstrateg
Sofie Nilsson
072-973 79 45
 

 


 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.