Hållbarhetsstrateg, Tyresö kommun

Tyresö kommun söker hållbarhetsstrateg

Om jobbet | Vem är du? | Om Tyresö kommun | Kontaktuppgifter för frågor | Vi erbjuder
 
Tyresö växer och vi söker en hållbarhetsstrateg. Vi letar efter dig som vill ha roligt på jobbet och utveckla Tyresö på ett hållbart sätt så att vi blir den attraktivaste kommunen i Stockholmsregionen!
 

Om tjänsten

Som hållbarhetsstrateg bidrar du till att utveckla kommunens identitet som hållbar, mänsklig, grön och blå. Det är en ny tjänst och du har en stor del i utformningen av den. Du är en ambassadör för hela kommunens hållbarhetsarbete och visar på utvecklingsmöjligheter både internt och externt. Du är sakkunnig, tar fram strategier och handlingsplaner, omvärldsbevakar, rapporterar, följer upp, projektleder och samordnar. Ditt fokus är miljö- och klimat men du kan också social hållbarhet.

I arbetet ingår att leda workshops, skriftlig och muntlig kommunikation med andra tjänstepersoner, allmänheten samt att föredra ärenden för politiker. Tillsammans utvecklar vi löpande våra arbetsprocesser. Här finns stora möjligheter att påverka; det är korta beslutsvägar och öppet arbetsklimat.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

 

Vem är du?

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsexamen, gärna med hållbarhetsinriktning. Du har några års erfarenhet av kvalificerat arbete inom verksamhetsområdet och det är meriterande om du tidigare arbetat inom en politiskt styrd organisation.

Du är en bra rådgivare, inspiratör och kommunikatör. För att göra ett bra jobb hos oss är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga, integritet och initiativförmåga samtidigt som du är strategisk, strukturerad och prestigelös.
 

Vad erbjuder vi?

Dina kollegor på översiktsplaneringsenheten är kommunekolog, vattenstrateg, arkitekt, landskapsarkitekter, projektledare, strategiska samhällsplanerare och trafikplanerare. Vi samarbetar och tar hjälp av varandras olika kompetenser. Tillsammans ansvarar vi för kommunens strategiska miljöarbete, översiktliga fysiska planering, tidiga skeden, landskapsgestaltning, strategisk trafikplanering, natur- och vattenvårdsfrågor. Vi har ett nära samarbete mellan förvaltningarna i kommunen för att kunna ställa tydliga krav, erbjuda snabba processer och ha en noggrann uppföljning i projekten. Här i Tyresö har vi ett tydligt genomförandefokus. Vi får följa arbetet från tidig idé till förverkligande.

Vi utvecklar kontinuerligt vår verksamhet och oss själva genom bl.a. studieresor. Hos oss ska varje medarbetare ha möjlighet till en god balans mellan arbete och fritid. Vi erbjuder flexibla arbetstider, möjlighet att arbeta från vårt satellitkontor på Södermalm och subventionerad friskvård.
 

Vad vi gör och vill

Höga ambitioner. Nära livet. Vi som jobbar inom Tyresö kommun vill göra skillnad och utföra ett bra jobb. Vi har stort medborgarfokus och vill fortsätta utvecklas och vara i framkant för ett hållbart samhälle och hållbara transporter. Vi agerar alltid för att hitta den bästa möjliga lösningen. Och vi lyckas bra, det visar de höga betygen i undersökning efter undersökning.
 

Sök dig till oss!

Vill du bli en av oss är du välkommen med din ansökan senast söndag den 24 februari 2019.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Tyresö kommun? Följ länken för att se en film med en av våra landskapsarkitekter på stadsbyggnadsförvaltningen; https://www.youtube.com/watch?v=q8Qf_XcmJh8&feature=youtu.be. Hon tycker om att vara ”där det händer”. Vill du också vara det? Sök dig till oss!
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2019-02-24 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Tyresö

Yrkeskategori: Hållbarhetsstrateg

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 2019-02-24
 


 
Information om tjänsten
Enhetschef
Carolina Fintling Rue
08-578 291 23
carolina.fintling.rue@tyreso.se

Fackliga representanter
Fackliga kontaktpersoner nås via kommunens växel
08-578 291 00 (vx)
 


 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 

Om Tyresö kommun

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Tyresö kommun befinner sig i en stark utveckling. Dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Hela centrum ska förnyas, nya bostadsområden ska utvecklas och Brevikshalvön omvandlas för skärgårdsnära permanentboende.

Vi på stadsbyggnadsförvaltningen driver kommunens planering och gestaltning av bostäder och infrastruktur. Vi ansvarar också för bland annat bygglov, kommunens naturreservat, kart- och mätningsarbeten, GIS och mark- och exploateringsfrågor. Vi är en attraktiv arbetsplats som präglas av utvecklingsvilja och handlingskraft.