Hållbarhetsutvecklare, Höganäs kommun

Höganäs kommun söker Hållbarhetsutvecklare

Om jobbet | Vem är du? | Om Höganäs kommun | Kontaktuppgifter för frågor | Vi erbjuder
 
Höganäs kommun jobbar efter devisen ”från kol till diamant”. Det vill säga, vi är bra – men vi vill bli ännu bättre! Vi söker dig som vill jobba i en engagerad kommun med stor framåtanda. Vi erbjuder en utvecklande arbetsmiljö i en gemytlig atmosfär.

Vill du vara med och slipa vår diamant?

På kommunledningskontoret blir du en central del av kommunens organisation och jobbar på eller nära avdelningar som personal, ekonomi, information, näringsliv och administration. Då organisationen är i en ständig rörelse och du befinner dig i närheten av rodret, kommer du aldrig ha en tråkig stund.

För mer information: https://www.hoganas.se/Foretagare/jobba-i-hoganas-kommun/Arbetsgivare-i-framkant/
 

Arbetsuppgifter:

VI SÖKER INGEN VANLIG HÅLLBARHETSUTVECKLARE!

Höganäs är ingen vanlig kommun, därför söker vi ingen vanlig hållbarhetsutvecklare. Vi söker dig som brinner för miljö- och hållbarhetsfrågor och som vill vara med och skapa bättre förutsättningar för en hållbar framtid för Höganäs.

Du arbetar i ett varierat spann och måste kunna växla mellan strategisk planering och operativt genomförande. Med miljön i fokus förväntar vi oss att du har erfarenhet av att ta fram planer och kommunikationsstrategier för projekt. Du trivs med att skapa engagemang i dina hjärtefrågor. Det kan handla om att stötta idéer och projekt ute på förvaltningarna, hålla workshops, samla miljösamordnarna på respektive förvaltning eller genomföra Earth Week och andra kampanjer och projekt tillsammans med förvaltningarna.

Du kommer att arbeta med Höganäs miljöprogram, men också ha ansvar för att kommunicera och förankra målen för Agenda 2030 och hur Höganäs kommun kan arbeta med dessa.

Du behöver ha en högskole- eller universitetsexamen med miljöinriktning alternativt annan akademisk utbildning kombinerat med stor praktisk erfarenhet från miljöarbete. Då arbetet innebär interna och externa kontakter är det viktigt att du är utåtriktad, har god samarbetsförmåga, är självgående och flexibel.

Som person har du lätt för att knyta kontakter, skapa goda relationer och att få folk med dig. Att driva projekt, ta egna initiativ och att alltid ha målet i sikte är för dig en självklarhet och du har gjort det i tidigare roller. Du har goda ledaregenskaper, analytisk förmåga och vet hur du på bästa sätt utrycker dig. För oss är det en självklarhet att du har en förmåga att inspirera och skapa delaktighet då vi är säkra på att det är viktiga framgångsfaktorer för att Höganäs ska nå sitt mål och bli en hållbar kommun.

Uppdraget innebär att arbeta med kommunens miljöfrågor på en strategisk nivå. Arbetsuppgifterna består i att utveckla, säkerställa genomförande och följa upp kommunens miljöarbete. Det innebär till exempel att leda arbetet med att ta fram och implementera policies och program inom miljöområdet, samt att vara en kompetensresurs för de kommunala förvaltningarnas och bolagens miljöarbete.
 

Kvalifikationer:

Kvalifikationer som krävs:

 • Relevant utbildning inom miljöområdet
 • Erfarenhet från att ha arbetat i en politiskt styrd organisation
 • Erfarenhet av att arbeta med påverkansarbete
 • Erfarenhet av strategiskt arbete inom miljöområdet
 • Erfarenhet av att ha arbetat i projekt och med projektledning

 
Personliga egenskaper som krävs:

 • Långsiktig kommunikativ strateg
 • Social, förmåga att bygga nätverk och engagera
 • Brett samhällsintresse
 • Handlingskraftig och effektiv
 • Representativ med förmåga att se helhet för kommunens utveckling.
 •  

  Höganäs erbjuder dig:

  Vi erbjuder ett intressant, självständigt och utvecklande arbete med placering på kommunikationsavdelningen på kommunledningskontoret. Du kommer att vara föredragande för politiken vilket innebär att det är viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig, såväl i tal som i skrift. Din närmaste chef är kommunikationschefen.

  Varmt välkommen med din ansökan!

  Erfarenhet:
  Erfarenhet krävs
   

  Övrigt:

  Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess i Höganäs kommun använder vi rekryteringsverktyget Offentliga Jobb/Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Offentliga Jobb genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma/Offentliga Jobb via hjälpformuläret, se info på Offentliga Jobb – alternativt ring 0771-693 693.
   

  Ansök nu

  Ansök via direktansökningsknapparna senast 2019-02-17 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

   

   


  Placering: Höganäs

  Yrkeskategori: Hållbarhetsutvecklare

  Omfattning: Tillsvidare, heltid

  Lön: Månadslön enligt överenskommelse

  Tillträde: Enligt överenskommelse

  Referens nr: A845193

  Sista ansökningsdatum: 2019-02-17
   


   
  Information om tjänsten
  Kommunikationschef, via kommunens servicecenter
  Charlotte Vahtera
  042-33 71 00

  Miljöchef, via kommunens servicecenter
  Anneli Gille
  042-33 71 00

   


   

  Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.