Handläggare ”avfallsförebyggande och cirkulär ekonomi”, Naturvårdsverket

Naturvårdsverket söker Handläggare för avfallsförebyggande och cirkulär ekonomi

Vi söker en handläggare som tillsammans med övriga medarbetare vill utveckla arbetet inom avfallsförebyggande och cirkulär ekonomi. Vi verkar för en giftfri miljö och en resurseffektiv materialhantering vilket innebär spännande utmaningar!

Hållbarhetsenheten ansvarar för vägledning och styrmedelsutveckling inom avfallsförebyggande och cirkulär ekonomi. Vi söker dig som vill bidra i utvecklingsarbetet inom dessa områden genom att ta fram kunskap, analyser och leda olika utvecklingsprojekt. God samverkan och nätverkande med andra inom och utanför Naturvårdsverket är avgörande för detta uppdrag.

Vi är en arbetsplats som erbjuder dig goda möjligheter till att variera mellan våra två kontor, att utföra distansarbete och att samverka med många olika aktörer i samhället. Enhetens leveranser har stor betydelse för miljön och för människors hälsa i Sverige såväl som internationellt. Intresset från omvärlden för våra frågor är stort. I denna roll har du möjlighet att göra skillnad och utvecklas såväl personligen som inom ditt arbetsområde.

 

Dina arbetsuppgifter

Du kommer i huvudsak att arbeta med att främja hållbar konsumtion och produktion genom analys av drivkrafter och av olika materialströmmar. Andra arbetsuppgifter kan vara att bidra till styrmedelsutveckling, delta i regeringsuppdrag samt ta fram vägledning till myndigheter och andra aktörer. Under hösten 2019 och några år framåt är det stort fokus på implementeringen av EU:s avfallspaket i svensk lagstiftning, så inledningsvis kommer fokus framförallt att ligga på det avfallsförebyggande arbetet där implementeringen av avfallspaketet är en viktig del. Att medverka i internationella avfallsprojekt då vi stöttar andra länder kan också bli aktuellt.

Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor som har ett liknande uppdrag. I tjänsten ingår att företräda Naturvårdsverket i olika sammanhang, vilket kan innebära internationellt arbete och deltagande i någon av EU-kommissionens expertgrupper.

 

Din kompetens

Vi söker dig som har naturvetenskaplig eller teknisk utbildning från universitet eller högskola. Du ska ha ett par års arbetslivserfarenhet inom avfallsförebyggande arbete och cirkulär ekonomi, samt ha kännedom om miljölagstiftningen. Praktisk erfarenhet av att arbeta med dessa frågor, som utförare eller på en myndighet, är önskvärd liksom erfarenhet av projektledning. Du har god kunskap i analys av drivkrafter och materialströmmar samt utveckling av effektiva styrmedel.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där det är viktigt att du arbetar effektivt och lösningsinriktat, samt att du kan ta egna initiativ. Vidare har du ett strategiskt synsätt med förmåga att se helheten. Du är bra på att samarbeta med interna och externa aktörer med olika perspektiv och kompetenser och kan engagera andra samtidigt som du kan agera utifrån myndighetsrollen och förhålla dig objektiv när det behövs. Du behöver kunna uttrycka dig väl skriftligt och muntligt på svenska och engelska.

 

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Anställningens placering är Stockholm alternativt Östersund. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Resor förekommer i tjänsten, främst inom Sverige men även inom EU/internationellt

Vi tillämpar sex månaders provanställning. Självklart delar du vår värdegrund – att du i ditt arbete är lyhörd, professionell och offensiv.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 23 augusti.

 

Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta följande personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.
Uwe Fortkamp, enhetschef (ej tillgänglig pga semester från den 19 juli till och med den 16 augusti).
Christina Jonsson, handläggare (ej tillgänglig pga semester från den 1 juli till och med den 9 augusti)
Lars Eklund, facklig representant, Saco

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2019-08-23 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Stockholm alternativt Östersund

Yrkeskategori: Handläggare

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

Referens nr: NV-04290-19

Sista ansökningsdatum: 2019-08-23

Information om tjänsten
Uwe Fortkamp, enhetschef, 010-698 10 00
Christina Jonsson, handläggare, 010-698 10 00

Fackliga representanter
Saco, Lars Eklund, 010-698 10 00

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

 

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken. Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss